PAST ĆE VAM MRAK NA OČI KAD VIDITE KOLIKO ĆE KOŠTATI NOVI JAVNI WC U DUBROVNIKU: / 'Zahod s pet zvjezdica'

Image
Foto: Grgo Jelavić / PIXSELL
1.3.2019.
12:15
Grgo Jelavić / PIXSELL
VOYO logo

Stara gradska jezgra Dubrovnika svakog je ljeta puna turista koji, naravno, imaju i fiziološke potrebe. A kada ih "stisne", a nisu u nekom kafiću ili restoranu tada su im na raspolaganju javni zahodi u staroj luci te na Pločama i Pilama.

No, stara dubrovačka jezgra puna je turista i u sitne sate, a ti su javni zahodi tada zatvoreni. Stoga je, piše Slobodna Dalmacija, gradonačelnik Mato Franković najavio i potvrdio da će Grad izdvojiti oko 807.000 eura za kupnju prostora u vlasništvu RH za potrebe otvaranja prvog javnog zahoda u povijesnoj jezgri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će spreman za turističku sezonu 2020. godine

Ministarstvo državne imovine prodat će Gradu Dubrovniku jedan prostor površine oko stotinu četvornih metara u Ulici Cvijete Zuzorić koji će, prema riječima gradonačelnika Frankovića, gradska komunalna tvrtka Čistoća preurediti u vrhunski sanitarni objekt. Cilj je, kaže, da taj javni zahod bude na razini sanitarnog čvora s pet zvjezdica jer Dubrovniku je potreban jedan takav reprezentativan sanitarni objekt.

A i cijena će, u skladu s tim, biti reprezentativna - više od 8800 eura po kvadratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gradskoj upravi očekuju da se kupoprodaja objekta obavi u svibnju, a da javni zahod koji će biti dostupan od 0 do 24 bude u funkciji do turističke sezone 2020. godine.

Grad tražio poslovni prostor na dar, Ministarstvo odbilo

Iz Ministarstva državne imovine potvrdili su da im je Grad Dubrovnik poslao zahtjev, ali ne za kupnju, nego za darovanje poslovnog prostora površine 91,08 m², u prizemlju zgrade radi smještaja javnog zahoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da smještaj javnog zahoda, člankom 45. Zakona o upravljanju državnom imovinom, nije propisan kao zakonska osnova za darovanje nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske jedinici lokalne samouprave, Grad Dubrovnik je podnio prijedlog za kupnju nekretnine neposrednom pogodbom, sukladno članku 41. istog Zakona. Nakon što Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku dostavi mišljenje o pravnoj valjanosti prijedloga ugovora o kupoprodaji, on će biti sklopljen", odgovorili su iz Ministarstva državne imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo