'Paravinja se ruga obiteljima svih svojih žrtava'

'Paravinja se otvoreno ruga pravosuđu svih triju država koje ga traže i žele mu suditi. Ruga se obiteljima svojih žrtava i svim zemljama iz kojih je pobjegao.

14.7.2011.
9:42
VOYO logo

Obitelj nestale Antonije Bilić i dalje ne vjeruje u iskaze Dragana Paravinje, unatoč forenzičkim dokazima kako je Antonia bila u njegovu kamionu.

Antonijina sestra Ana Bilić kaže da za to imaju više razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta osoba uspjela je ilegalno prijeći granicu, četiri i pol dana uspješno se skrivati i bježati svoj sili specijalaca. Nakon toga, privode ga na obavijesni razgovor, u kojemu on, nakon samo dva sata, odjednom priznaje najveće kazneno djelo. Zato ne smatram vjerodostojnim ni njegovo ispitivanje ni bilo koje materijalne dokaze koji bi mogli potvrditi ono što je on rekao", kaže Ana Bilić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Otkriva da njena obitelj privatno i uz pomoć organizacija koje im pomažu prikuplja svoje dokaze i dokumente o svim nepravilnostima i propustima koji su napravljeni u ovom slučaju te da će sve uskoro javno obznaniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o kakvim je nepravilnostima riječ, Ana Bilić odgovara: "Od prvoga dana imamo premalo službenih informacija, a pred našim očima istovremeno se odigrava nevjerojatna predstava za javnost. Od te predstave ni moja obitelj ni ja nemamo nikakve koristi. Sve što je do sada navodno napravljeno, a nije provjerljivo, po meni je jedna velika manipulacija. Ovdje govorim o policiji, sudstvu i institucijama svih država koji su uključeni u slučaj nestale Antonije Bilić. Naglašavam riječ – nestale. Dok je ne pronađu, ja im svima obećavam da ću svakim danom biti sve glasnija i aktivno uključena u slučaj moje sestre. Na to imam pravo. Znam da smo sami u ovome, ali ne bojim se jer imamo podršku ljudi koji žele da se ovo što prije riješi."

Sestra nestale Drnišanke kaže kako u ovom trenutku ne može reći hoće li njena obitelj tužiti državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahuju da će procedura oko Paravinjinog izručenja dodatno otežati nastavak potrage za Antonijom.

"Paravinja se otvoreno ruga pravosuđu sve triju država koje ga traže i žele mu suditi. Ruga se obiteljima svojih žrtava i svim zemljama iz kojih je uspješno pobjegao. Nažalost, imam osjećaj da je tri koraka ispred sudova u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji, odnosno da njegov bolesni um tako misli. I zato ovim putem pozivam Državno odvjetništvo i ministra pravosuđa da učini sve da se glavni osumnjičenik izruči i da ga hrvatski MUP pravilno ispita jer to do sada nije učinjeno. Ja neću policiju učiti kako da radi svoj posao, ali imam uvida kako do sada to nije napravljeno na pravi način", zaključuje Ana Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Antonia Bilić

Vezani članci:

arti-201107130096006 arti-201107120140006 arti-201107120582006 arti-201107140001006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo