policija izložila 'plijen' / Pao ogranak 'Pink Panthera': kriminalci planirali pljačkati odjeveni u policajce

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Iako se jučer pretpostavljalo da je akcija usmjerena na preprodavače droge, pokazalo se da je riječ o razbojničkoj skupini

3.6.2015.
14:00
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

U policijskoj akciji koja je u utorak provedena u Sigetu, u Novom Zagrebu uhićeno je šest stranih državljana iz susjednih zemalja koji su navodno po Zagrebu namjeravali pljačkati novčarske ustanove.

Među uhićenima su tri državljanina Srbije, dvojica iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Crne Gore. Protiv njih je podnesena kaznena prijava za ilegalno posjedovanje oružja i kriminalno udruživanje, za što su predviđene kazne od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kriminalci iz susjednih država planirali pljačku u Zagrebu maskirani u policajce

Image

Kriminalci iz susjednih država planirali pljačku u Zagrebu maskirani u policajce

Akcija je započela u utorak ujutro kad su policijski istražitelji uz potporu specijalaca s dugim cijevima krenuli u uhićenja osumnjičenika i pretrage garaža u kojima su navodno skrivali ubojiti razbojnički alat.

Plan pripadnika ove bande policija je osujetila zahvaljujući praćenju njihove komunikacije. Po pisanju medija riječ je o članovima ogranka skupine "Pink Panther".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pretragama stanova i garaža u Sigetu pronađene su bombe, dinamit i oružje te tri automobila kojima su planirali pljačke i bijeg. Novozagrebačko naslje Siget jučer je neko vrijeme bilo blokirano. Iako se tada pretpostavljalo da je akcija usmjerena na preprodavače droge, pokazalo se da je riječ o razbojničkoj skupini.

Policija na današnjoj konferenciji za medije nije otkrila porijeklo oružja koje je zaplijenjeno niti kaznene dosjee uhićenih, a nisu mogli potvrditi ni jesu li uhićeni planirali pljačku banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o tom slučaju očekuje se tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo