Je li moguće? / Pantovčak potvrdio dogovor o VSOA-i: 'Premijer je konačno pristao na Ustavom propisanu proceduru'

Image
Foto: Milan Sabic/Sanjin Strukic/Pixsell

'Usuglašena je Odluka o davanju ovlasti za koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije'

10.7.2023.
14:10
Milan Sabic/Sanjin Strukic/Pixsell
VOYO logo

Usuglašena je Odluka o davanju ovlasti za koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga VSOA-e i predsjednik Zoran Milanović potpisat će Odluku čim mu bude dostavljena, javili su iz Ureda predsjednika.

Priopćenje s Pantovčaka prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Usuglašena je Odluka o davanju ovlasti za koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i predsjednik Republike Zoran Milanović potpisat će tu Odluku tijekom dana, čim mu bude dostavljena.

Prema usuglašenoj Odluci, do imenovanja ravnatelja VSOA-e – a najdulje mjesec dana – koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz djelokruga Vojne sigurnosno-obavještajne agencije obavljat će brigadir Ante Kujundžić. Osoba koja će privremeno, idućih mjesec dana, koordinirati poslove i potpisivati akte VSOA-e, imat će ograničene ovlasti te nije, između ostaloga, ovlaštena podnositi pisane prijedloge za primjenu mjera tajnog prikupljanja podataka. Odluka stupa na snagu 11. srpnja 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIVREMENI KRAJ TRAKAVICE /

Plenković u Dubrovniku objavio: 'Potpisao sam odluku, imamo rješenje za šefa VSOA-e. To je...'

Image
PRIVREMENI KRAJ TRAKAVICE /

Plenković u Dubrovniku objavio: 'Potpisao sam odluku, imamo rješenje za šefa VSOA-e. To je...'

S obzirom da je predsjednik Vlade konačno pristao na Ustavom propisanu proceduru imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija, te budući da se radi o privremenom rješenju u slučaju VSOA-e, predsjednik Milanović poziva da se odmah započne s usuglašavanjem kandidata za novog ravnatelja VSOA-e u skladu s ustavnom procedurom. Jednako tako, predsjednik Milanović poziva Vladu da se žurno pristupi rješavanju i svih drugih otvorenih kadrovskih pitanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske i diplomaciji kod kojih je potrebno usuglašavanje predsjednika Republike i Vlade. Što se tiče predsjednika Milanovića, razgovori u cilju usuglašavanja mogu odmah početi”, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Nikola Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo