PANIKA U SPLITU! Sumnjivi tipovi žele omamiti ljude: / 'Jedan je crni i zalizan s bafama, drugi golobrad'

Image
17.12.2016.
9:56
VOYO logo

Nakon objavljivanja priče o sumnjivim likovima koji nude letke po garaži jednog shopping centra, pa potom i priču sa parkirališta ispred Splita 3, priča je dobila još širu dimenziju. Zabrinuti čitatelji Slobodne Dalmacije ostavljali su i podatke o sumnjivim registarskim tablicama na vozilima, a sudeći prema broju prijavljenih vozila, ipak se ne radi tek o dvije osobe, već više njih.

Image
I SPLITOM ZAVLADALA PANIKA ZBOG 'OMAMLJUJUĆIH LETAKA': /

'Imala sam bliski susret s čudnim likovima u garaži Cityja'

Image
I SPLITOM ZAVLADALA PANIKA ZBOG 'OMAMLJUJUĆIH LETAKA': /

'Imala sam bliski susret s čudnim likovima u garaži Cityja'

Viđeni u svim dijelovima grada

Sumnjivci su, kako javljaju građani, viđeni baš na svim većim parkiralištima u okolici Splita, po Kaštelima, Solinu, Trogiru, Marini, čak i Drnišu. Zanimljivo je da je modus operandi uvijek isti, malo nastrljivi nastup u nuđenju kuhinjskog posuđa, ali ne i agresivni. Opisi dvojice muškaraca prilično slični, govore turskim ili mađarskim jezikom, naglasak im vuče na te dvije države, iako se služe lošim hrvatskim jezikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak nitko od građana koji su se javili u redakciju Slobodne Dalmacije nije dobio letak ili vizitku natopljenu nekakvim omamljujućim sredstvom, nitko nije prijavio napad ili krađu. Nekolicina građana putem Facebooka pozvala je sugrađane da ne šire bespotrebno paniku te da policiji dopuste da odradi svoj posao.

Prijave čitatelja

Čitatelji javljaju kako u okolici Drniša, prije dva tjedna viđeni 'mađarski cigani koji su nudili posuđe, u crvenoj Škodi Octavia DA-tablice. Crni zalizan sa bafama i brčićima, drugi golobrad'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam dvojicu vidjela na Brdima, odnosno dole u Bauhausa! Tipa vrebali su ljude i bas napadno htjeli nešto pokazati što prodaju. Takodjer sumnjivog naglaska. Ja sam vidjela da su ženu jednu koja je bila sama uporno forsirali, no onda smo prišli ja, dečko i njegov prijatelj jer smo bili parkirani do, pa su gospoda povukla i sjela u plavi bmw i čekali i vrebali ljude pogledima i to prilazili bas onima koji su bili sami', stoji u jednom komentaru.

'I danas na parkingu bivšeg Mercatora (današnji Konzum) sivi BMW Riječkih reg.oznaka. Dva muškarca u odjelu nesto su pokazivali covjeku u prolazu. Moj automobil je bio do njih. Kako sam se primakla pogledali su u mene i brzo zatvorili prtljažnik. Baš su očito odreagirali, kao da nešto skrivaju. Ušla sam i odvezla se', javila je jedna žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vidjeni su prije mjesec dana na parkingu od Emezzete tada je bilo neko bijelo auto, a prije 15-tak dana u Merkatora sivi pasat. Mislim da su Romi... Prodaju teće, lancune, stolnjake. Digla se halabuka bzvz...', stoji u komentaru na Facebooku.

'Suprugu i meni su na parkiralištu Feroterma nudili posuđe. Jednog sam dobro zapamtila ,crn sa bradom, ličio mi je na Arapina i imao je čudan naglasak. Vozili su škodu metalik Daruvarski registracija. Zapamtila sam ove detalje jer mi je njihov nastup bio čudan, nudili su nam posuđe iz auta i pratili su nas autom do ulaza u trgovinu', još jedna je od objava uznemirenih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo