poželio im puno uspjeha / Panenićeva oproštajna poruka: 'Mostu želim što manje rastanaka, a sada idem - puno je još posla''

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Panenić je potvrdio za RTL da ide u utrku za predsjednika Republike Hrvatske, no ne kao kandidat Mosta

27.6.2019.
8:38
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Panenić oprostio se od Mosta u kojem je proveo četiri godine. Panenić je bio Mostov saborski zastupnik te svojedobno ministar gospodarstva u vladi HDZ-a i Mosta koju je predvodio Tihomir Orešković.

"Nakon nešto više od 4 godine zajedničkog rada s ljudima u Mostu, došlo je vrijeme da se pozdravimo.
Kada ne bih rekao da je bilo sjajnih trenutaka u kojima sam se našao i sjajnih ljudi s kojima sam radio, bilo bi to krajnje nekorektno s moje strane. I zato svim tim ljudima poručujem - HVALA!
Bilo je i teških trenutaka koje ostaju kao neprocjenjivo iskustvo za budućnost i meni i Mostu.
Što je bilo, bilo je. Odluka je da svatko ide na svoju stranu.
Želim Mostu puno uspjeha u daljnjem radu i što manje rastanaka!
Sada idem, puno je još posla danas... i u budućnosti...", napisao je Pananić na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavio kandidaturu pa ga ekspresno isključili iz saborskog kluba

Podsjećamo, Panenić je potvrdio za RTL da ide u utrku za predsjednika Republike Hrvatske, no ne kao kandidat Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja kandidatura ide dalje. Predsjednik Mosta obavijestio me da me neće podržati, da će imati svog kandidata, ne znam tko je to", rekao je Panenić.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon te objave isključen je iz saborskog kluba Mosta. Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je kako je Panenić svoju kandidaturu objavio samoinicijativno te njegov potez nazvao neviđenim.

Panenić je, kazao je Grmoja, to učinio prije nego su politička tijela stranke uopće raspravila kako sudjelovati na predstojećim predsjedničkim izborima te razmotrili kandidate koji bi došli u obzir i iza kojih bi Most stao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je sam izabrao svoj put, put bez Mosta i ne znam što će mu takva odluka donijeti. No, ja mu želim sreću ", poručio je Grmoja.

Panenić: ''Nisam očekivao isključenje iz Kluba''

Bivši ministar gospodarstva i saborski zastupnik u Klubu Mosta Tomislav Panenić Hini je pak rekao kako odluku o isključenju iz kluba nije očekivao te kako "u nekim demokracijama postoji više kandidata unutar jedne stranke, no u našoj demokraciji takvi uvjeti još nisu sazreli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam još početkom travnja izvijestio predsjednika o svojoj želji da se kandidiram. Na prošlotjednoj sjednici Glavnog odbora odlučili su da me neće podržati, a danas su, nakon moje objave, sazvali hitnu sjednicu Kluba i donijeli odluku o isključenju mene i Ante Pranića iz Kluba Mosta", rekao je Panenić. Pojasnio je i kako toj sjednici fizički nije nazočio jer je bio na putu ali ju je pratio na konferencijskom pozivu te ne zna tko se kako izjasnio.

Najavio je i skoro javno predstavljanje svog programa za predstojeće predsjedničke izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo