O RAZDJELNICIMA I PLINU / Panenić se okomio na opskrbljivače plina: 'Radi se o prevari hrvatskog društva'

Bivši ministar gospodarstva u Saboru je rekao kako opskrbljivači manipuliraju regulatorom i javnosti

26.4.2017.
12:43
VOYO logo

Tomislav Panenić, zastupnik Mosta i bivši ministar gospodarstva danas je u Saboru zatražio stanku u kojoj je napao opskrbljivače plina za prevaru građana. Zastupnik Mosta rekao je kako je tehnička studija pokazala da, kako je i sam Vrdoljak rekao, nastaju uštede, ali kod ljudi koji su "zatvorili grijanje u stanovima".

Tvrdi kako građani traže niže cijene plina i istaknuo da je Vlada dok je on bio ministar napravila određenu amortizaciju spuštanjem cijena plina. Panenić predlaže da se rješenje traži u opsrkbljivačima i njihovim troškovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihova cijena distribucije jednostavno je previsoka i utječe na tu cijenu plina. Ali oni ne da se, oni ne pokušavaju spustiti svoje troškove. Imaju prekobrojne zaposlene. Ali ono kad sam radio analizu, znači jasna analiza njihovih troškova koje oni upućuju prema regulatoru, prema HERA-i pokazuje da idu i s jednom obmanom. 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Razdjelnici i službeno neisplativi: 'Očajni smo, stanovi su sve hladniji, a računi sve veći'

>>Razdjelnici kao prvorazredno političko pitanje: Vrdoljak proziva HDZ i Most jer nisu poduzeli ništa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Studija pokazala ono u što su se mnogi uvjerili: ugradnja razdjelnika je neisplativa!

Prvenstveno se odnosi na trošak plinskog priključka gdje oni prihode koje imaju s te osnove stavljaju na odgođeni prihod. Znate što vam se tu događa? Znači taj prihod ne prikazuju kao svoj, ne prikazuju kao nešto što su oni već zaradili, nego prikazuju kao da su imali trošak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači oni prema regulatoru iziđu s cijenom ako ste platili ne znam 7000 kuna priključak, oni kažu da je to njihov bio trošak. I regulator na ime takvih troškova im osigura višu cijenu distribucije njihovih troškova", rekao je Panenić u Saboru i dodao kako opskrbljivači manipuliraju regulatorom i javnosti.

Panenić je rekao kako se radi o predmetu u koji trebaju ući institucije jer se radi o "prevari hrvatskog društva". "I bilo koji oblik koji upozorimo sada ili nakon izbora ili bilo kada treba jasno ukazati, upravo tražiti modele kako se kroz pozitivne zakonske prijedloge pokušava manipulirati s javnošću. Prema tome, tražimo u opskrbljivačima rješenje", poručio je Panenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo