Paljba po Facebooku Vlade: WTF (nek' Vam Ingrid ovo prevede)!

14.3.2013.
8:11
VOYO logo

"Ja bih, kao diplomirana anglistica, jako voljela da se i meni gospodin Milanović ispriča zbog ove svoje izjave. Kako meni, tako i mojim kolegama anglistima i profesorima engleskog jezika. Po mogućnosti i na hrvatskom i na engleskom. Ne treba kao čovjek, može i kao predsjednik Vlade RH. A gospođa Antičević Marinović trebala bi se ispričati svim onim prevoditeljima koje valjda i ona i premijer drže idiotima, a koji su joj stajali na raspolaganju za nastup u Europskom parlamentu i čijim uslugama simultanog i/ili konsekutivnog prevođenja ne samo da se mogla potpuno legitimno koristiti, već je to, s onakvim poznavanjem engleskog, bila dužna učiniti. Dužna ne samo hrvatskoj javnosti, već i kolegama u Europskom parlamentu, kao i medijima koji njegov rad prate. Njezina isprika neka, po mogućnosti, bude na hrvatskom, ako treba ja ću je prevesti komplitli fri ov čardž.

Usput budi rečeno, nabrajanje: '...to combat corruption, rule of law, to reform judiciary...' meni govori da se vi u Vladi mislite valjda boriti protiv korupcije (divni ste) i (pazi sad!) vladavine prava (?!?). Eto, u govoru Antičević Marinović sada primjećujem i to, pa makar mi premijer iz engleskog dao jedinicu. Neka bude sretan što smo cijelu stvar shvatili kao zezanciju (iako više nisam sigurna jesmo li trebali)", napisala je jedna građanka, komentirajući izjavu premijera o tome zašto spomenutu SDP-ovku ipak neće poslati u Europski parlament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zauvijek ste izgubili moj glas'

Bilo je još ljutih komentara. "Poštovani gospodine Milanoviću, svojom izjavom da gospođa Ingrid Antinčević Marinović govori engleski jezik bolje od nekih profesora istog jezika, omalovažili ste moje dugogodišnje školovanje, stručno usavršavanje tijekom radnog vijeka, te akademsku zajednicu, i time ZAUVIJEK izgubili moj glas", napisala je jedna profesorica engleskog i njemačkog jezika.

"E stvarno ste pretjerali. Da Ingrid bolje govori engleski od nekih profesora engleskog???????? WTF (nek' Vam Ingrid prevede ovu skraćenicu ). Stvarno lažete", još je jedan razočarani komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se Ingrid služi engleskim jezikom bolje nego profesori istog jezika, kako bi mi svi ostali Hrvati znali išta o tom jeziku??? Iliti... dijer prajm minister, vil ju ever anderstand dat ol Kroejšens are not šip, lajk ju tink vi ar?", poručio je prvom čovjeku Vlade još jedan građanin.

Bit će zaista zanimljivo vidjeti kako će prozvani premijer građanima objasniti ovaj istup... Zato, usput, podsjetimo se još jednom kako je zvučao govor zastupnice Ingrid Antičević Marinović:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo