osipanje živog zida / Palfi aktivirala mandat, Bunjac prestaje biti zastupnik 18. lipnja: 'Vrijeme je za novi početak'

Image
Foto: Pixsell

Potvrdio je to sam Bunjac na svojoj Facebook stranici, dodavši da on 18. lipnja prestaje biti saborski zastupnik

11.6.2019.
14:44
Pixsell
VOYO logo

Zbog unutarstranačkog obračuna Živi zid je ostao bez dva zastupnika - Ivana Pernara i Branimira Bunjca. Umjesto Bunjca mandat će privremeno aktivirati Sinčićeva supruga, Vladimira Palfi.

Potvrdio je to sam Bunjac na svojoj Facebook stranici, dodavši da on 18. lipnja prestaje biti saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vladimira Palfi aktivirala je svoj mandat. Na dan 18. lipnja prestajem biti saborski zastupnik. Vrijeme je za novi početak.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

U subotu je objavljeno kako će Palfi aktivirati saborski mandat, ali samo zato da bi ga predala nekom trećem jer će “u Sabor ići netko treći s liste”. To znači da Palfi u Saboru ne kani sjediti; mandat se može zamrznuti samo jednom, a to je pravo već iskoristila. Tko je netko treći s liste, još nije otkriveno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Ivan Pernar u srijedu je najavio da zajedno sa stranačkim kolegom Branimirom Bunjcem napušta Živi zid zbog diktature koju je tamo uvela potpredsjednica stranke Vladimira Palfi. 

"Još jučer je Vladimira Palfi govorila da želi biti samo kućanica i da je ne zanima visoka politika, a ja sam znao da je to laž. Dao sam joj posljednju priliku, a ona je odgovorila da nastavlja vladati Živim zidom, ne želi prepustiti vlast unutar stranke i ne želi poslušati volju članstva i javnosti koji je ne podržavaju. Ovdje se radi o diktaturi i isključivo njenoj samovolji bez ikakve osnove“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacio je tumačenja da on i Bunjac sve ovo rade zbog mandata i novca, ustvrdivši kako njih dvojica "više ne žele trpjeti tu tiraniju".

Pernar se ne vraća, kako je ranije izjavio novinarima, u stranku Abeceda demokracije, nego osniva novu koju će nazvati po sebi “Stranka Ivana Pernara” i najavljuje sudjelovanje na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Bunjac još nije isključio mogućnost da političko djelovanje nastavi u novoj stranci Ivana Pernara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo