'Padaju' Matković i Banek, a možda i Peronja

Miljenici Sanadera slijedi i razriješenje u Vladi jer će se ukinuti ministarstvo bez portfelja, a gubi i mjesto u Predsjedništvu HDZ-a, kao i Mislav Banek.

23.1.2010.
12:30
VOYO logo

Promjene u HDZ-u nastavit će se i nakon ovotjednog raspuštanja gradskog odbora u Zagrebu.

Pospremanje u stranci zahvatit će i stranačku Mladež i Zajednicu žena. Visoki izvor iz vodstva HDZ-a potvrdio je Novom listu da će uskoro smijenjeni biti predsjednik Mladeži Mislav Banek i predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski, ministrica bez portfelja Bianca Matković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka o tome već je donijeta, trebamo još samo dogovoriti kako ćemo tehnički izvesti te smjene. Razlog je totalna neaktivnost naše Mladeži i Zajednice žena", tvrdi neimenovani izvor.

Bianca Matković, koja svoj nagli uspon u stranačkoj hijerarhiji, ali i u izvršnoj vlasti, zahvaljuje isključivo poznanstvu s nekadašnjim predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom, ne uživa povjerenje aktualnog vodstva stranke. Ona u HDZ-u kotira kao jedna od najviše rangiranih pristalica bivšeg premijera, prilikom glasanja o Sanaderovom brisanju ostala je suzdržana, i zato je njezina degradacija sasvim očekivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Micanjem Biance Matković s vrha Zajednice žena ona će, jednako kao i Banek, izgubiti i mjesto u Predsjedništvu HDZ-a.

Ženi, koju se u medijima svojedobno nazivalo zmajem i bičem božjim i pripisivala joj se čudesna politička moć, slijedi vjerojatno i razriješenje u Vladi i to tako da će se ukinuti ministarstvo bez portfelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banek i Bianca Matković tvrde da nemaju informacije da im se loše piše.

Peronja iduća žrtva?

Sukladno najavama predsjednice HDZ-a nakon raspuštanja zagrebačkog odbora da će predsjedništvo stranke i idućeg tjedna analizirati rezultate predsjedničkih izbora i "donijeti još neke odluke", spekulira se da bi žrtva mogao biti šef HDZ-a u Dalmatinsko-splitskoj županiji Krunoslav Peronja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peronji se zamjera što je jako angažiran kao odvjetnik, zbog čega nije dovoljno aktivan u HDZ-u. Navodno su već obavljeni razgovori s potencijalnim Peronjinim nasljednicima, među njima i sa Zlatkom Ževrnjom, načelnikom Općine Dugopolje, piše Novi list.

"Nije mi nitko ništa rekao, nema tu ništa", ne želi Peronja čuti za svoju smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001190423006 arti-201001200447006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo