PACIJENTI SE BUNE / 'Novi zakoni pogoduju samo nekoliko tisuca novih tajkuna u zdravstvu '

10.5.2015.
21:30
VOYO logo

Za razliku od vecine hrvatskoga puka za koji su te izmjene lose, Drlje je ocijenio da one "pogoduju nekoliko tisuca novih tajkuna u zdravstvu kojima je cilj kao i svakom privatniku sto veci profit".

Predsjednik UHP-a predlozio je pak ministru Vargi, uz napomenu ako je ministar siguran da gradani podrzavaju te zakonske izmjene, da raspise referendum koji bi se, kako ne bi bilo troskova, odrzao zajedno s parlamentarnim izborima, a na kojemu bi pitanje upuceno gradanima bilo - zele li da solidarni javno zdravstveni sustav (SJZS) bude javni ili privatni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drlje je podsjetio kako je "hrvatski puk vlasnik i poslodavac SJZS-a", ustvrdio da "UHP zna kakav bi bio rezultat referenduma" i ministru uputio pitanje zna li on kakav bi bio referendumski rezultat.

U pismu Drlje je spomenuo i neka predizborna obecanja - "Zdravstvena politika. Kvalitetno zdravstvo dostupno svima. Solidarno i svima jednako dostupno zdravstvo. Dvostruka solidarnost - zdravih s bolesnima i bogatih sa siromasnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drzava mora financirati zdravstvene usluge, a one moraju pod jednakim uvjetima biti dostupne svim gradanima. Troskovi zdravstvene zastite ne smiju se prebacivati na bolesne i siromasne", istice se, medu ostalim, u pismu sto ga je predsjednik UHP-a uputio ministru Vargi i ravnateljici

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo