OVOM ČOVJEKU TREBAMO SVI ZAPLJESKATI: / Vinar pronašao novčanik sa 100.000 kn i vratio ga: 'Mnogi ljudi bi uzeli novac'

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list

Poznati vinar Anton Kojter pronašao je izgubljeni novčanik sa 100 tisuća kuna

6.11.2018.
21:00
Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list
VOYO logo

Nevjerojatan slučaj poštenja dogodio se u Međimurju kada je poznati vinar Anton Kojter pronašao na parkiralištu, ispred jednog kafića nedaleko Čakovca, izgubljeni novčanik pun novca. Nakon što je prebrojao, ispostavilo se u novčaniku bilo, ni manje, ni više stotinu tisuća kuna, izvještava portal 100posto.hr.

Pošteni Antun novac je odmah prijavio policiji, a za portal 100posto rekao je da ne bi mirno spavao da je uzeo novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da bi mnogi na mom mjestu uzeli novac i pravili se da se ništa nije dogodilo. Ali ja naprosto nisam takva osoba. Ne bih mirno spavao da sam to učinio. Nikad ne znaš, možda je netko digao kredit, možda je bolestan i treba liječenje, možda je novčanik izgubio mladi par koji kupuje automobil ili oprema stan preko kredita i novac im je potreban...A opet, možda je i novac od mafije, od nekog kriminala, pa bih se još uvalio u probleme da sam ga uzeo. Ovako je bilo najbolje", rekao je Kojter.

Vlasnik novčanika podigao je kredit kako bi se bavio ugostiteljskim poslom

Nakon što je policija pomoću dokumenata došla do vlasnika novca, ispostavilo se da je u pitanju sin vlasnika kafića ispred kojeg je pronađen novac, piše 100posto. Imao je namjeru baviti se ugostiteljskim poslom i urediti noćni klub, pa je podigao kredit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečko si je htio urediti diskoteku i baviti se ugostiteljskim poslom, pa je dignuo kredit za opremanje prostora u podrumu kafića. Novčanik je stavio na krov automobila kad ga je otključavao i, eto, dogodilo se. Dobro znam cijelu tu obitelj, kupuju vina od mene i poslujemo. Bio je zahvalan, a bio je i svjestan što je napravio", rekao je Kojter koji je kao nagradu dobio tisuću kuna te već danima prima čestitke na poštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo