KRETANJE CIJENA / Ovo su proizvodi koji su najviše pojeftinili, značajno poskupjeli samo crveni luk i svježi kupus

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Konzum je u međuvremenu snizio cijene najvećeg broja artikala - njih 149, Tommy je snizio cijene za 161 artikl, a KTC za njih 88

18.10.2023.
16:03
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Na web stranici Kretanje cijena ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 15. listopada te od zadnjeg ažuriranja nije zabilježen neopravdan rast cijena, objavilo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Nakon posljednjeg ažuriranja potrošačka košarica Konzuma s 365 artikala je jeftinija za 5,78 posto, košarica u Tommyju je jeftinija za 8,92 posto dok je u KTC-u onda jeftinija za 4,66 posto u odnosu na cijene koje su vrijedile zadnjeg dana prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uočili su da je Konzum u međuvremenu snizio cijene za 149 artikala, Tommy za 161 artikl, a KTC za njih 88.

U razdoblju od 31. prosinca do ažuriranja podataka u ova tri trgovačka lanca najviše je pojeftinila tjestenina špageti (pakiranje 500 grama) Barilla, Zlato polje i Žito, troslojni toaletni papir proizvođača Zewa i Violeta, deterdžent za rublje (pakiranje 1,17 kg) marke Persil, riža (pakiranje 1 kg) Zlato polje i Scotti, sir Gouda (pakiranje 3 kg) President.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PEKARSKA RAČUNICA /

Cijene pšenice i brašna 50% niže nego lani, a jedemo nikad skuplji kruh. Hoće li pojeftiniti?

Image
PEKARSKA RAČUNICA /

Cijene pšenice i brašna 50% niže nego lani, a jedemo nikad skuplji kruh. Hoće li pojeftiniti?

Istovremeno, Ministarstvo navodi da su "značajnije poskupili" samo crveni lik i svježi kupus.

Podsjetimo, trenutno u Hrvatskoj imamo najnižu stopu inflacije od veljače prošle godine. Cijene hrane su u blagom padu, uspoređujući s prošlim mjesecom niže su 0,6 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U padu su cijena ulja, brašna, pšenice pa i struje, no i dalje, primjerice, jedemo skupi kruh. Iako su cijene za mnoge građane već prenapuhane, loša vijest je da bi mogle dodatno ići gore.

"Cijene kruha i sada su premale. Vjerojatno će ići još na više. Nema mjesta za snižavanje cijena, kruha pogotovo“, rekao je za RTL Danas suvlasnik pekarnice u Zagrebu Drilon Samahodaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Neki žele zadržati dvojne cijene, a što kažu građani o nestanku kuna? 'Joža Manolić ju je sahranio dva puta'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo