prebrojani svi listići / Ovo su kandidati koji su dobili mizeran broj glasova: Htjeli su biti gradonačelnici, a za neke je glasalo tek 15 ljudi!

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Najveći gubitnik u splitskoj utrci za gradonačelnika je Siniša Vuco s osvojenih samo 365 glasova (0,55 posto)

17.5.2021.
12:30
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Rezultati lokalnih izbora donijeli su veselje mnogim kandidatima, no dok su neki uživaju velik popularnost, drugi su na izborima posve podbacili. Riječ je o kandidatima i strankama koji su na izborima osvojili tisuću ili tek nekoliko stotina glasova.

Gubitnici u većim gradovima

U Zagrebu se za mjesto gradonačelnika borio 10 kandidata, a manje od jedan posto birača na glasačkom listiću je zaokružilo Željka Tokića. On je bio odabrani kandidat svega 1298 birača, tj. 0.39 posto. Nešto više glasova, ali još uvijek relativno mali broj, dobila je Anka Mrak Taritaš s osvojenih 0,83 posto glasova, tj. 2473 glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći gubitnik u splitskoj utrci za gradonačelnika je Siniša Vuco s osvojenih samo 365 glasova (0,55 posto). U Rijeci najmanji broj u izborima za gradonačelnika osvojio je Antun Antunović za kojeg je glasalo 311 ljudi (0,78 posto). U Zadru blizu jedan posto glasova bio je Mario Skelin sa 0,91 posto glasova, točnije 311 birača zaokružilo je njegovo ime.

No, bilo je i onih koji nisu osvojili ni 20 glasova. Riječ je o Branku Ivkošiću u Zmijevcima i Đuđi Dragaš u Plaškom koji su osvojili samo 15 glasova. Mario Bauer u Oprtalju u Istri je dobio samo 19 glasova, a Marijan Blažević u Privlaci dobio je naklonost 23 ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lokalnim izborima ne biraju se samo gradonačelnici, već i druge važne lokalne funkcije. To su izbori za članove općinskih vijeća odnosno gradskih vijeća, županijskih skupština i Skupštine Grada Zagreba, kao i izbori općinskih načelnika, gradonačelnika, župana i gradonačelnika Grada Zagreba. 

Image
MIJEŠANJE KARATA /

Zagrepčani i Splićani pokazali da žele promjene, HDZ-u naštetili 'odmetnici': Ovo su pobjednici i gubitnici izbora!

Image
MIJEŠANJE KARATA /

Zagrepčani i Splićani pokazali da žele promjene, HDZ-u naštetili 'odmetnici': Ovo su pobjednici i gubitnici izbora!

Za Gradsku skupštinu u glavnom gradu, birači su mogli izabrati između 22 liste, ali neke je zaokružio mizeran broj Zagrepčana. Reformisti su, primjerice, osvojili samo 473 glasova (0,14 posto), a Pokret za modernu Hrvatsku s osvojenih 520 glasova (0,16) posto također je loše prošao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo