KONTROVERZNI PODUZETNIK / Ovo su najveće Horvatinčićeve afere: Usmrtio četiri osobe, proglasio stečaj, sin ga se odrekao...

Njegov uspon, ali i život protkan skandalima, počinje po povratku iz Njemačke

13.3.2019.
17:45
VOYO logo

Tomislav Horvatinčić nepravomoćno je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je 2011. poginuo talijanski bračni par Salpietro, a uz to mu je i oduzeta vozačka dozvola, što ga ponovno postavlja u centar pažnje.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je 3. veljače 1948. u Rakovu Potoku i kao dječak svjedočio smrti troje braće i sestara, što je ostavilo traga na njega i cijelu obitelj. Kako bi to ostavili iza sebe obitelj seli u Požegu, a Tomislav kao 15-godišnjak dolazi u Zagreb i stječe diplomu inženjera prometa, a usto je i apsolvirao smjer hotelskog managementa na hotelijerskom fakultetu.

Kao mladić krajem sedamdesetih radio je kao referent na izdavanju vozačkih dozvola. Samo godinu kasnije sporazumno je prekinut taj radni odnos samo godinu dana kasnije, 31. prosinca 1971. Tad je emigrirao u Njemačku sa suprugom Vesnom "jer se poslije Hrvatskog proljeća nije osjećao sigurno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time počinje i njegov uspon. Isprva, otvorio je restoran Babylon na samom rubu Samobora. Novac, a riječ je 280 tisuća njemačkih maraka, navodno je zaradio konobarenjem u Njemačkoj gdje je kao mladić emigrirao. Izazvalo je to sumnju ljudi oko njega jer sve to stekao je kroz samo četiri godine. Ipak, pravo bogatstvo stekao je krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a kako bi ga dodatno "gomilao", ušao je u građevinski biznis.

Dok su tragedije sa smrtnim posljedicama ono što se nameće kao najveća mrlja u životu TomislavaHorvatinčića, ostalih afera u njemu ne nedostaje, pa vrijedi podsjetiti na pet najvećih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/6
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image
OKUPILI SU SE U VELIKOM BROJU /

Vatrogasci s transparentima idu prema Markovu trgu