OVO MOŽDA NISTE ZNALI (A TREBALI BISTE): / ZET-ovi kontrolori globit će vas ako niste kupili kartu za psa, ali i za nešto neživo

Image
Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Kontrolori su jednoj zagrebačkoj studentici, koju su u tramvaju zatekli s putnim kovčezima za koej niej platila kartu,

27.7.2018.
23:04
Marko Lukunić / PIXSELL
VOYO logo

Putnici svašta unose u ZET-ove tramvaje. Priča kaže da su neki tramvajem prevozili čak ormare i brodske podove, na malo putnika zna da se karta osim za sebe mora platiti i za psa, ali i za putni kovčeg. Da je tomu tako iz prve ruke saznala je studentica Magdalena Bašić koja je za Večernji list ispričala kako je zbog tri kovčega zamalo platila kartu kada su je u tramvaju zatekli kontrolori. Srećom, bili su uviđavni jer ona pojma nije imala da se i to plaća, pa su je taj put pustili samo s upozorenjem.

Mislila je da se šale, a oni se nisu šalili

U tramvaj je ušla kod Glavnog kolodvora nakon što je doputovala vlakom s ljetovanja. Sa sobom je nosila tri kovčega, a uz nju je bio i njezin pas mješanac Bong. Kartu je platila za sebe i Bonga, ali ne i za kovčege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi ništa bilo jasno. Kakva sad karta za kofere? Stalno putujem i nikad nisam plaćala dodatno za svoju torbu. Kontrolori su tražili karte, koje sam im ja i dala, a onda me pitali gdje mi je treća. Nisam shvaćala jer u tramvaju bili smo pas, ja i još nekoliko ljudi, ali poprilično udaljeni od nas", ispričala je dodavši kako je mislila da se kontrolori šale. No, kontrolori ZET-a nisu bili šaljivdžije.

"Gospodična, kartu za torbe, rekao mi je jedan od kontrolora, a ja sam i dalje mislila da se šali", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su joj pojasnili da se karta mora kupiti i poništiti i u slučaju prevoženja prtljage koja zauzima dodatna mjesta. Ipak, pustili su je uz upozorenje da "ubuduće pazi na pravila".

Image
ZET UVODI VELIKE PROMJENE: /

Od 1. srpnja stiže nova karta, a ako je i dalje mislite kupovati kod vozača - razmislite opet

Image
ZET UVODI VELIKE PROMJENE: /

Od 1. srpnja stiže nova karta, a ako je i dalje mislite kupovati kod vozača - razmislite opet

U tramvaje unosili ormare i brodske podove

Naime, u Cjeniku za prijevoz putnika i prtljage u javnom prometu na području grada Zagreba, koji je ZET donio prije dva i pol tjedna, piše sljedeće: "Cijena za pojedinačne karte za jedno putovanje tramvajem i autobusom za prijevoz ručne prtljage ili pasa čiji vlasnik ima propisanu veterinarsku ispravu u jednoj zoni iznosi u dnevnom prometu deset kuna, a u noćnom 15 kuna. Skije i ručna prtljaga manjeg obujma i težine te ručne transportne kutije s kućnim ljubimcima koje putnik drži u ruci ili na krilu i ne zauzimaju posebno mjesto, prevoze se besplatno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tramvaje se unosilo zaista svašta. Primjerice, čitavi ormari, čak i brodski podovi. Zato je i uvedeno plaćanje dodatne karte. Nitko, međutim, nikad nije platio kaznu jer nije kupio kartu za putni kovčeg. Nezahvalno je govoriti ovako napamet, ali gospodičnu su kolege možda upozorili jer je stajala na prolazu ili slično, ne vjerujem da je bilo nešto drugo", pojasnio je za večernji list Dražen Jović iz Sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb.

Dodao je da se za psa može kupiti karta od četiri kune, odnosno da nije nužno kupovati onu od 10 kuna kao što stoji u ZET-ovu cjeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, od 1. sronja osim polusatnih karti od četiri kune i onih od 10 kuna koje vrijede sat i pol, ZET je uveo i kartu od sedam kuna za vožnju u trajanju od sat vremena. Također, od 1. srpnja kod vozača tramvaja i autobusa može se kupiti samo karta od 15 kuna.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo