Odveo nas na EURO / Ovo je životna priča heroja 'Vatrenih'. Tata mu je poginuo u nesreći, a gol je posvetio obitelji

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Jučerašnji gol posvetio je upravo svojoj obitelji. 'Meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol. Moja žena, mama i bake nekad ne razumiju što se sve radi na terenu pa me pitaju gdje je gol. Pa evo danas su ga vidjele', rekao je nakon sinoćnje utakmice

22.11.2023.
10:49
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Svojim tek drugim pogotkom za reprezentaciju Ante Budimir odveo je Hrvatsku na šesto uzastopno europsko prvenstvo. Napadač (32) Osasune iskoristio je Sosin ubačaj te zabio jedini gol na utakmici.

Hvale ga i strani mediji. Nakon utakmice španjolska Marca objavila je tekst s naslovom "Budimir odveo Modrića i Hrvatsku na Euro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimir je rođen u Zenici, no zbog rata bio je prisiljen napustiti dom i preseliti se u Veliku Goricu. Otac mu je poginuo u automobilskoj nesreći pa je njega i sestre blizanke podigla majka.

"Mama se žrtvovala za nas, sve nam je omogućila", izjavio je jednom prilikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet je oduvijek smatrao prvom ljubavlju, iako je kratko vrijeme trenirao i rukomet. Igra ga od sedme godine, a prvo iskustvo skupio je na betonskim igralištima.

Image
ŠPANJOLCI SE KLANJAJU NAŠEM HEROJU /

'Labud iz Zenice odveo Luku Modrića na njegovo zadnje veliko natjecanje s Hrvatskom...'

Image
ŠPANJOLCI SE KLANJAJU NAŠEM HEROJU /

'Labud iz Zenice odveo Luku Modrića na njegovo zadnje veliko natjecanje s Hrvatskom...'

"Ovdje sam bio najmlađi na ovom parkingu našem betonskom. Bilo je dosta namazanih likova i bilo je jako teško ovdje igrat na ovom igralištu. Pomoglo mi je, ojačalo me i uživam tu gdje jesam", rekao je Budimir prošle godine za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U braku je s Monikom iz Vukovara. Par se vjenčao 2019. godine te su u međuvremenu dobili trojicu sinova. Jučerašnji gol posvetio je upravo svojoj obitelji.

"Meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol. Moja žena, mama i bake nekad ne razumiju što se sve radi na terenu pa me pitaju gdje je gol. Pa evo danas su ga vidjele", rekao je nakon sinoćnje utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijera i obitelj su na prvom mjestu, no Budimir je upisao ekonomski fakultet kojeg namjerava završiti. Na to su ga nagovorile sestre.

"One imaju svoj privatni posao, zajedno rade. Obje su završile Ekonomski fakultet, zbog toga su i mene natjerale na fakultet", rekao je za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dominantna Hrvatska, statistika oduzima dah: 'I potajno se nadamo da će Modrićev last dance biti u Njemačkoj s medaljom'

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo