sad je dobro, otišla je kući / Ovo je tumor težak 20 kg. Operirao ga bivši ministar Milinović: 'Gospođa je mislila da se deblja'

Image
Foto: Facebook / Darko Milinović

Pripreme su tekle uobičajeno za takve operacije. Pacijentica se šalila pa mi je kazala da sam kao estetski kirurg kad sam od tolikog trbuha napravio ravan. Bilo je zeznuto, pa 20 kilograma je bilo u njemu, kazao nam je u razgovoru liječnik Darko Milinović

10.8.2023.
14:31
Facebook / Darko Milinović
VOYO logo

Kad je gospođa Ivanka došla u gospićku bolnicu tražiti pomoć od liječnika Darka Milinovića, bivšeg ministra zdravstva on nije gubio vrijeme. Odmah je digao ekipu i gospođa s rakom jajnika i tumorom teškim 20 kg se vrlo brzo našla na stolu. Uspješno je operirana.

"Poznajemo se već godinama. Ona nije obraćala pažnju, mislila je da se deblja. A i nije godinama bila na pregledu. Tek kad su bolovi postali snažni odlučila je doći. Uvijek su takve operacije s tumorom od oko 20 kg rizične, ali je gospođa Ivanka, koja je u svojim 50- im godinama, vjerovala meni. Nije htjela ići u Zagreb ili Rijeku", ispričao nam je dr. Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kaže da tako velik tumor može narasti čak i u roku nekoliko mjeseci, a kod nje je prošlo sigurno godinu dana otkad je primijetila prve promjene.

"Pripreme su tekle uobičajeno za takve operacije. Pacijentica se šalila pa mi kazala da sam kao estetski kirurg kad sam od tolikog trbuha napravio ravan. Bilo je zeznuto, pa 20 kilograma je bilo u njemu! Susreo sam se već s velikim tumorima, ali dosad je najveći imao 10 kg. Ipak, najvažnije je da je gospođa Ivanka danas kući sa svojim najmilijima", kazao nam je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče daljnjeg liječenja ono ovisi o PHD nalazu, ali sada ne bih o tome. Sada nam je najbitnije da je Ivanka sa svojima doma,sretna kao i njena obitelj. Zahvaljujem se i timu bez koji ovo ne bi uspjelo i koji zaslužuju sve pohvale dr. Vrkljan, dr. Marinkoviću, anes.tehničarki Kovačević, instrumentarki Ratković, instrumentaru Leniću", istaknuo je Milinović, te dodao da su već nebrojeno puta dokazali da su sposobni i educirani i za operacije ovakve vrste, a nedavno su prvi u Hrvatskoj nakon dr. Mataka iz Zadra operirali najnovijom minimalno invazivnom metodom V NOTES.

Pogledajte video: Oborio Guinnessov rekord, a potom imao dvije operacije srca i dva moždana udara. Nakon toga otrčao je maraton

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo