13 godina u vladi / Ovo je šef ureda potpredsjednice Vlade koji je pijan autom teško ozlijedio dječaka i još htio pobjeći

Image
Foto: vlada.gov.h

Šimpraga je najavila da će pokrenuti razrješenje Šempera

31.7.2022.
9:02
vlada.gov.h
VOYO logo

U automobilskoj nesreći koja se dogodila u petak stradalo je desetogodišnje dijete, a pijani je vozač umalo pobjegao s mjesta nesreće. Policija je objavila da je dijete teško ozlijeđeno, a vozač je "htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti". Kasnije se doznalo da se radi o predstojniku ureda potpredsjednice vlade, Daliboru Šemperu.

Ovu je vijest potvrdila potpredsjednica vlade, Anja Šimpraga, no nisu naveli njegovo ime. Šemper je preksinoć u Štikadi kod Gračaca, pod utjecajem alkohola od jednog promila, automobilom skrenuo s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji se kretao u suprotnom smjeru uz desni rub izvan kolnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema službenoj biografiji objavljenoj na stranicama vlade, Šemper je rođen 1976. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u zagrebačkim Sesvetama, a 2004. godine je diplomirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Image
između gospića i gračaca /

Pijani vozač naletio na dijete i teško ga ozlijedio, htio je i pobjeći. Doznali smo u kakvom je stanju dijete

Image
između gospića i gračaca /

Pijani vozač naletio na dijete i teško ga ozlijedio, htio je i pobjeći. Doznali smo u kakvom je stanju dijete

Na poziciju predstojnika ureda ureda potpredsjednice vlade stigao je 2021. godine. Šemper je na raznim rukovodećim pozicijama u vladi zaposlen od 2009. godine. Od 2019. do 2020. bio je savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom, a prije toga je dvije godine radio kao savjetnik za informacijsku sigurnost u glavnom tajništvu vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2016. do 2019. bio je tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje te tajnik ravnatelj Ureda Koordinacije za upravljanje državnom imovinom. Od 2013. do 2016. bio je tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom. 

Na početku karijere godinu je dana radio u realnom sektoru, od 2007. do 2008. godine, kao kao pravnik u MD Profilu. Prije nego što je došao u vladu od 2008. do 2009. godine radio je kao sudski savjetnik na Visokom prekršajnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trenutnoj pooziciji, a prem a prema podacima iz imovinske kartice, Šemperova mjesečna plaća iznosi 15.188 kuna. 

Dječak završio na operaciji

Ozlijeđeni dječak prebačen je jučer iz Gospića u KBC Zagreb gdje je operiran i stanje mu je stabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U prometnoj nesreći zaradio je politraumu, ozlijeđeno je više organskih sustava, ali dijete je sada stabilno i nije u životnoj opasnosti”, rekao je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Potpredsjednica vlade kaže da nadležna tijela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrješenje s dužnosti predstojnika ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka", rekla je Šimpraga. 

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo