odvratni prizori / 'Ovo je nezamislivo u današnje vrijeme': ZET-ovci moraju raditi u prostorijama punim ptičjeg izmeta

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Facebook

A odgovorni ništa ne poduzimaju

20.9.2018.
16:07
Jurica Galoic/PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Na Facebooku je osvanula snimka koja pokazuje u kakvim nehigijenskim uvjetima moraju raditi djelatnici Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET). Kako se vidi na snimci, radionica za popravak i održavanje tramvaja na Trešnjevci u kojoj rade brojni zaposlenici tehničke struke prekrivena je ptičjim izmetom.

Video je objavio Sindikat Zagrebačkog Holdinga. Tvrde da ovakvo stanje traje dulje vrijeme, ali da odgovorni ništa ne poduzimaju. Također napominju da je dokazano da ptičji izmet može biti izvor teških zaraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo shvatiti kakav je svijet u kojemu 'žive odgovorne osobe u ZET-u', jer dozvoliti da im radnici rade, borave i žive u katastrofalnim uvjetima, koji su ispod svakoga minimuma je nedopustivo. Ptičji izmet je dokazano izvor zaraze, ali ovo u kakvim uvjetima rade radnici u kolskoj radioni na Trešnjevci je nezamislivo u današnje vrijeme. Kakav je moral, karakter i obraz odgovornih da dozvole ovakve radne uvjete za svoje radnike, a da osim što 'odgovaraju za ništa', još su za to ništa i plaćeni?", piše uz video objavu na službenoj Facebook stranici sindikata ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor od glasnogovornika ZET-a Domagoja Zebe na pitanja tko je odgovoran za ovo i kada će biti saniran ptičji izmet nismo dobili do objave ovog teksta.

"Neugodno su nas iznenadili ovi prizori, posebice jer je Zagrebačkom električnom tramvaju kao tvrtki jedan od prioriteta briga o radnicima i njihovom zdravlju. Svjesni smo problema s golubovima koji ulaze u radne prostorije, kao što su prostorije za servis vozila, koje su većinu vremena zbog poslovnih procesa otvorene, a u prilog tome ide i njihova konstrukcija, odnosno prostornost. Istražujemo zašto navedeni prostor nije očišćen te će se promptno pristupiti čišćenju i dezinfekciji", rekli su iz ZET-a za 100 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo