KRITIKA PROFESORA PULJAKA / 'Ovo je 'Laku noć' svima koji su možda mislili da ova vlada može napraviti nešto dobro'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Burne reakcije struke i zainteresirane javnosti uslijedile su nakon imenovanja voditeljice i sedmero članova novog ERS

24.5.2017.
21:20
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Za voditeljicu ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme imenovana je dr. Jasminka Buljan Culej. Jokić se, podsjetimo, i sam javio na natječaj za voditelja, no ovaj put nije odabran.

Burne reakcije struke i zainteresirane javnosti uslijedile su nakon imenovanja voditeljice i sedmero članova novog ERS. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualno imenovanje voditeljice Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme dr. Jasminke Buljan Culej i sedmero, od ukupno 12 članova ERS-a plus voditeljica, bili su tema konferencije za novinare, održane u srijedu poslijepodne u Ministarstvu znanosti i obrazovanja koja je pobudila zanimanje brojnih medija. Na temu konferencije osvrnuli su se, uz Vican, i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić te nova voditeljica kurikularne reforme Buljan Culej, prenosi splitskidnevnik.rtl.hr.

Jednu od izjava Dijane Vican na današnjoj konferenciji oštro je prokomentirao i profesor Ivica Puljak. Vican je kazala kako nije pogledala dokumentaciju prije no što je glasala za izbor Buljan Culej za voditeljicu najvažnije reforme u hrvatskoj povijesti. Puljak je tu izjavu na svom Facebook profilu proglasio jednom od najskandaloznijih:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od najskandaloznijih izjava koju sam ikad čuo (a i sami znate da je novija hrvatska povijest prepuna bisera raznih likova na javnoj sceni) je priznanje gospođe Vican da nije uopće pogledala dokumentaciju, prije nego je glasala za izbor gospođe Buljan Culej za voditeljicu najvažnije reforme u hrvatskoj povijesti – kurikularne reforme. Samo ta izjava dovoljna je da ju se smijeni sa svih društvenih funkcija i zabrani doživotno kandidiranje za bilo koju funkciju bilo gdje", napisao je Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar na cijelu situaciju kratko je dao i sam Boris Jokić: "Bizarno je zbilja, da ne kažem sramotno i šta nam svima skupa to sad vrijedi".

PMF dokumentcija u Splitu donosi nam još jedan skandal, naime pokazuje da imenovani Mirko Ruščić, kandidat za ERS nema uopće potrebne kvalifikacije. Portal srednja.hr ranije danas objavio je da jedan od sedam novoizabranih članova ERS, Mirko Ruščić, pročelnik Odjela za biologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, uopće ne zadovoljava uvjete natječaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko čujem, najnovija vijest je da je gospodin Ruščić maknut. Uopće nije pitanje imena koja će voditi program, to je najmanje bitno, kurikularna reforma ide, mora ići, i ništa je ne smije zaustaviti, kazao je na navedeno Jokić te nastavio:

"Mi kao društvo moramo težiti demokraciji, moramo težiti transparentnosti kao i javnim procedurama, nažalost ovo danas je bilo sve samo ne to, a to je posebno važno jer su u pitanju naša djeca, naši mladi, njihov odgojno – obrazovni program, edukacija, i na to svi moramo misliti. To je jedino istinski bitno u cijeloj ovoj priči", zaključio je, prenosi splitskidnevnik.rtl.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo