GDJE SU SANKCIJE ZA BANKE? / 'Ovo je katastrofa, duznici ce svoja prava morati traziti po sudovima'

'Nismo zadovoljni odlukom Vrhovnog suda. Pravomocno je utvrdeno nezakonito poslovanje banaka, a sankcija ni dan danas za banke nema.

14.5.2015.
8:40
VOYO logo

Udruga Franak dobila je informaciju o odluci Vrhovnog suda po ulozenoj reviziji te Udruge i osam tuzenih banaka, no jos uvijek odluku nisu dobili na uvid, te ce se sto prije konzultirati s odvjetnicima i savezom Potrosac – Drustvo za zastitu potrosaca Hrvatske, priopceno je u srijedu navecer iz Udruge Franak.

"Udruga Franak dobila je informaciju o odluci Vrhovnog suda po ulozenoj reviziji Udruge Franak i osam tuzenih banaka. U ovom trenu sve clanove i javnost molimo za razumijevanje jer jos uvijek nismo dobili odluku na uvid. Udruga Franak ce se u sto kracem roku konzultirati s odvjetnicima i savezom Potrosac – Drustvo za zastitu potrosaca Hrvatske te ce pocetkom iduceg tjedna odrzati press konferencija, na kojoj cemo obavijestiti clanstvo i javnost o ishodu odluke i daljnje korake koje namjeravamo poduzeti", stoji u priopcenju Udruge Franak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguce podizanje ustavne tuzbe

Udruga Franak i savez Potrosac – Drustvo za zastitu potrosaca Hrvatske su spremni na sve ishode odluke Vrhovnog suda, pa tako i na mogucnost podizanja ustavne tuzbe, istice se u priopcenju.

"Nasa borba traje posljednje cetiri godine i tijekom tog vremena smo se sustavno pripremali te molimo clanstvo za jos koji dan strpljenja kako bih mogli tocno informirati o sadrzaju odluke Vrhovnog suda i daljnjim koracima Udruge Franak i saveza Potrosac – Drustvo za zastitu potrosaca Hrvatske", navodi voditeljica odnosa s javnoscu Ureuge Franak, Ivana Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo zadovoljni odlukom Vrhovnog suda. Pravomocno je utvrdeno nezakonito poslovanje banaka, a sankcija ni dan danas za banke nema. To je katastrofa za duznike koji ce godinama morati traziti svoja prva po sudovima i usprkos teskoj financijskoj situaciji morat ce stvoriti novac za privatne tuzbe", kazala je voditeljica Udruge Franak Katarina Lucic.

Dodala je da odluka Vrhovnog suda otvara prostor za pojedinacne tuzbe, ali da su mnogi clanovi Udruge su u teskoj financijskoj situaciji i pitanje je hoce li imati novca za podizanje tuzbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznene prijave

"Sud je utvrdio da oni imaju pravo na preplaceni iznos, ali uputio ih je da opet moraju ici u privatne procese i cekati godina na odluke", kazal je Lucic i najavila da ce podizanje ustavne tuzbe biti jedan od daljih koraka Udruge Franak.

Najavila je da ce ici i s kaznenim prijavama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je dokazati da se radilo o prijevari", zakljucila je Lucic.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo