OVO JE GAZDA NAPADAČA OTTA: / Najavljuje kako će sada nabaviti psa koji se koristio za borbe; 'Otta sam odgojio kao maznu mačku'

Image
Foto: Pixsell/Facebook

Ivan Sporiš kaže kako će nabaviti japansku tosu

19.4.2019.
22:03
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Trogodišnji cane corso Otto ovog je mjeseca napao petero ljudi na zagrebačkom Ksaveru te ih pritom izgrizao. Ottu je već bila propisana veterinarska inspekcija koja je propisala mjere resocijalizacije zbog ranijih napada ovog psa.

No, vlasnik Ivan Sporiš namjerava uzeti novog psa, sada kada mu je Otto oduzet, i to japansku tosu, koji se nekoć koristio kao borbeni pas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, svakako planiram imati novoga ljubimca. Imao sam šarplaninca koji je puno žešća pasmina od cane corso. Trenutačno mi je u planu nabaviti japansku tosu. To je carski pas kojeg sam već imao, ali sam je radi selidbe u inozemstvo morao pokloniti", rekao je Sporiš za Jutarnji list.

Image
PAS NAPADAČ OTTO VIŠE NIJE U KARANTENI: /

'Uživa na suncu, zaslužuje maženje i paženje'

Image
PAS NAPADAČ OTTO VIŠE NIJE U KARANTENI: /

'Uživa na suncu, zaslužuje maženje i paženje'

Hoće li uspjeti nabaviti opasnog psa?

Kazao je i kako će novog psa preuzeti njegova djevojka Tamara jer bi on zbog Otta mogao dobiti zabranu držanja opasnih pasa. Kako piše 24 sata, možda Sporišu to i neće proći jer se protiv njega spremaju kaznena i prekršajna prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U inspektoratu, neslužbeno doznaje 24 sata, smatraju kako su Sporiš i njegova djevojka ozbiljno prekršili Pravilnik o opasnim psima i Zakon o zašititi životinja. Smatraju kako bi im trebalo zabraniti držanje pasa, ali o tome ne mogu odlučiti oni.

'Odgojio sam ga kao maznu mačku'

Otto mora proći obavezno školovanje i resocijalizaciju, a nakon toga će morati proći ispit poslušnosti za psa pratitelja s uključenom provjerom socijalizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da je Otto živ. Potpisao sam da predajem psa, a to je bio i uvjet da ga ne eutanaziraju odmah. Ne sumnjam da će proći sve testove jer je podmitljiv i pametan. Nažalost, više ga nećemo vidjeti. Nisam bio dobar vlasnik jer sam ga odgojio kao maznu mačku, a ne vojničkim drilom", rekao je Sporiš.

Izašao iz karantene

Posljednjih dana se odlučivalo hoće li Otto biti eutanaziran, ali je odlučeno kako će dobiti novu šansu za socijalizaciju. Azil Dumovec je na svom Facebooku objavio kako je Otto izašao iz karantene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaslužuje maženje i paženje, pa je kod nas u Dumovcu dobio prostranu nastambu u kojoj trenutačno uživa na suncu. Hvala svima koji nam se javljate sa željom da ga posjetite ili nam nudite neki oblik pomoći oko njega, ali trenutačno su mu potrebne samo vaše dobre želje. Uskoro ga čekaju resocijalizacija i školovanje, pa mu sada odgovara mir. Prvi je to korak da sve prođe što uspješnije”, objavio je azil Dumovec na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo