Ovako bi izgledala SDP-ova Vlada da su izbori danas!

Kukuriku koalicija lagano je počela formirati svoju Vladu, koja bi, po pisanju tjednika, mogla biti još veća od one koju je formirala koalicija na čelu s HDZ-om.

23.6.2010.
11:37
VOYO logo

Premijer bi, dakako, bio šef SDP-a Zoran Milanović, potpredsjednica Vlade, ali i kandidatkinja za resor socijalne skrbi, koji bi se izdvojio iz Ministarstva zdravstva, je Milanka Opačić, dok se šef HNS-a Radimir Čačić spominje kao drugi potpredsjednik Vlade za resor gospodarstva. Ministar gospodarstva bi, s obzirom da je napisao SDP-ovu strategiju, trebao biti Branko Grčić, piše Globus ne spominjući njihovog stratega Ljubu Jurčića ni na jednom mjestu.

U tom svjetlu tek donekle iznenađuje i neslužbeno govorkanje da je i Željka Antunović ispala iz svih kombinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ministra financija velike šanse, navodno, ima saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras, dok Slavko Linić za to, navodno, nije zainteresiran, no "napravit će ono što stranka traži od njega".

Ministrica vanjskih poslova bila bi HNS-ova Vesna Pusić, a iz tog Ministarstva bi se ponovno izdvojile europske integracije, resor koji se smiješi Nevenu Mimici (SDP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni ministar obrane u ovom je trenutku glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, dok gotovo nema rasprave o tome da će mjesto ministra unutarnjih poslova pripasti Ranku Ostojiću, nekadašnjem SDP-ovom ravnatelju policije.

Za ministra znanosti postoje dvije opcije – Pero Lučin i Gvozden Flego, a neizvjesno je i hoće li u slučaju pobjede kukuriku koalicije ministar zdravstva biti Milanoviću blizak Rajko Ostojić ili Mirando Mrsić, koji uživa punu potporu predsjednika Ive Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDS zanimaju, piše Globus, samo dva mjesta: Ministarstvo turizma i Ministarstvo regionalnog razvoja, a u slučaju ovog drugog kandidat bi im bio Damir Kajin, s obzirom da se predsjedniku stranke Ivanu Jakovčiću ne napušta mjesto istarskog župana, kao ni Zlatku Komadini (SDP), koji obnaša istu dužnost u Primorsko-goranskoj županiji, ili Vojku Obersnelu (SDP), riječkom gradonačelniku.

SDP-ovci, navodi se, između ostaloga, razmišljaju i o razbijanju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, jer smatraju da je HDZ umjetno smanjio broj ministarstva, dopuštajući da se "namnože" državni tajnici. Cilj im je, piše tjednik, osvojiti 77 mandata, i tu računaju i na HSU, dok HSLS iz dana u dan ima sve manje šanse da im se priključi. Do jeseni sigurno ne planiraju formalizirati koaliciju sporazumom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005050215006 arti-201003240055006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo