Ovaj tjedan čeka nas novi snježni val i -10°C

Iako nas od službenog početka proljeća dijeli manje od dva tjedna, temperature koje će vladati Hrvatskom neće davati povoda za radovanje toplom vremenu.

8.3.2010.
11:38
VOYO logo

Naime, već danas poslijepodne u nekim dijelovima zemlje bit će snijega, ponajprije u Lici, Posavini i Slavoniji. Ozbiljnije padaline i pogoršanje vremena najavljeni su za utorak, srijedu i četvrtak.

arti-201001260713006U utorak i srijedu snijeg bi trebao zabijeliti metropolu, s temperaturama od -2°C do 3°C. Snijega neće biti pošteđen veći dio Hrvatske, pa su snježne padaline najavljene i za Pulu, Poreč, Krk, Rijeku, Zadar...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim snijega, krajem tjedna treba se pripremiti i za niže temperature, koje će pasti do -10°C u pojedinim dijelovima zemlje, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod.

Od utorka se također na Jadranu očekuje oblačnije vrijeme, a prema kraju dana i mjestimična kiša, dok će srijeda biti kišovita. U Primorju se očekuje orkanska bura s olujnim udarima na sjevernom dijelu, te s jugom i istočnjakom na južnom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeni vremenski uvjeti doprinijet će kaosu u prometu. Već danas je zbog bure dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena za sav promet.

Zato, naoružajte se strpljenjem, a kape, šalove i kapute nemojte još spremati u ormar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo