Ova desetorka će Bandiću puhati za vratom

21.12.2009.
17:45
VOYO logo

Gradska skupština dobila je bitku protiv gradonačelnika: u Skupštini Zagrebačkog holdinga uz Milana Bandića će sjediti još deset gradskih zastupnika, čime to tijelo zagrebačkog megapoduzeća prestaje biti oksimoron, odnosno "skupština" od jednog čovjeka.

arti-200912210489006Društvo u Skupštini će mu praviti SDP-ovci Boris Šprem, Jurica Meić, Miran Martinac i Mirela Holy, HSU-ovka Vesna Brezić i nezavisna Tatjana Holjevac, dok će iz redova oporbe u Skupštini Holdinga sjediti HDZ-ovac Jasen Mesić, nezavisni Velimir Srića, HNS-ov Radimir Čačić i HSLS-ov Darinko Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Mlakar je samo potvrdio da jednako interpretiramo zakone o lokalnoj samoupravi i javnim poduzećima te Statut Grada Zagreba, odnosno da je Gradska skupština jedino i isključivo mjerodavno tijelo koje odlučuje o sastavu skupština javnog poduzeća u gradskom vlasništvu", prokomentirao nam je današnju odluku Ministarstva uprave predsjednik Skupštine Grada Zagreba Boris Šprem.

Najglasniji zagovornik proširenja Skupštine Holdinga kaže kako će se ona u novom sastavu napraviti detaljnu analizu stanja Holdinga, nakon čega će povući određene mjere. Očekuje li da Holding više neće biti na glasu kao tvrtka koja rasipa novac ubran od građana?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meić je davno tražio zapisnike koje je u zadnje četiri i pol godine sastavljao Bandić, ali ja mu kao predsjednik Skupštine nisam mogao udovoljiti jer ih nisam dobio, jer te dokumente nemam. Zaključite sami", kaže predsjednik Skupštine Grada Zagreba.

Prethodni članci:

arti-200911260284006 arti-200910290552006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo