aktivnost na otvorenom / Otvorenoj sezoni klizanja na Šalati najviše su se razveselili najmlađi: Straha od korone nema

Na 1800 četvornih metara leda, dopušteno je najviše 250 klizača

19.11.2020.
7:40
VOYO logo

Malo predaha od koronavirusa građani su potražili na zagrebačkoj Šalati. Ondje je danas otvorena sezona klizanja, što je naravno, najviše obradovalo najmlađe. A velik broj građana odlučio je praznik provesti u prirodi, i to na zagrebačkom Sljemenu, uz pokoji ukusan zalogaj i druženje na otvorenom. Na ovakvim aktivnostima straha od korone nema.

Sezona klizanja

Maglu nad Zagrebom i neradni dan, građani su odlučili zamijeniti klizanjem na zagrebačkoj Šalati. Ondje se prvog dana sezone klizanja okupio velik broj građana.

''Zezamo se i super je'', rekao je klizač Niko.

A klizači u ledenim radostima mogu uživati sve do ožujka.

''Na samom dolasku na blagajnu korisnici se trebaju evidentirati mjeri im se temperatura. S obzirom da smo mi na otvorenom maske nisu potrebne na samom klizalištu, ali ih naravno tko god smatra da treba, može ih slobodno koristiti'', izjavila je Vlasta Hrg Ilić, organizatorica programa u SRC Šalata.

Na 1800 četvornih metara leda, dopušteno je najviše 250 klizača. Dok se u prostoru garderobe smije nalaziti najviše njih 50.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo bili u komunikaciji s Hrvatskim Zavodom za javno zdravstvo, rečeno nam je da konkretne preporuke za klizališta ne postoje. Međutim, treba se pridržavati preporuka o javnim okupljanjima i preporuka o dječjim igralištima'', rekla je Rahela Bošnjak, direktorica tvrtke za instalaciju klizališta.

A za sve one koji se odluče, umjesto na klizanje, na boravak u prirodi i to na zagrebačko Sljeme, uskoro će to moći vožnjom u ovim zagrebačkim gondolama za svega 16 minuta. Ali to će građani morati pričekati do kraja ove, odnosno početka sljedeće godine. Do tada, mnogi koriste priliku za protegnuti noge upravo ovdje - na Sljemenu.

''Sad sam vidio da rade, da su isprobavali. Zanimljivo - fora. Probati da, ali uvijek na noge, što više'', prokomentirao je Srećko iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zagrebačkim gondolama /

VIDEO Ovakve prizore uskoro ćemo češće viđati: Sljemenska žičara u maglovitoj probnoj vožnji!

Image
Zagrebačkim gondolama /

VIDEO Ovakve prizore uskoro ćemo češće viđati: Sljemenska žičara u maglovitoj probnoj vožnji!

''Sad smo vidjeli baš da pripremaju i baš smo oduševljeni. I, naravno, čim bude žičara u pogonu rado ću se provozat do gore'', kazala je Andrijana iz Zagreba.

Ako je suditi po danas viđenom dok je sunca, ukusnog jela i druženja u prirodi čini se da za ove ljude straha od korone, nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo