OTVORENE ZAGREBAČKE TRŽNICE: / Na Žitnjaku će biti drive-in, evo kako će funkcionirati sve ostale lokacije

Image
Foto: Pixsell

Mole se kupci da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja, kao što je rukovanje

8.4.2020.
20:18
Pixsell
VOYO logo

Zagrebačke tržnice će u skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite biti otvorene, a građani će proizvode moći kupovati i iz svojih automobila na "drive-in" Zelenoj tržnici na Žitnjaku, izvijestio je u srijedu voditelj Tržnica Zagreb Stanko Gačić.

"Temeljem Odluke Nacionalnog stožera CZ o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, slijedom preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, tržnice će raditi. Radno vrijeme na svim tržnicama bit će od 8 do 13 sati", poručili su iz Tržnica Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radit će tržnice Dolac, Utrina, Jarun, Prečko, Gajnice, Trešnjevka, Kvatrić, Špansko, Volovčica, Dubec, Trnsko, Botinec, Vrapče, Sesvete i Kustošija te "drive-in" Zelena tržnica na Žitnjaku, u Slavonskoj aveniji 50A.

Iz Tržnica Zagreb - podružnice Zagrebačkog holdinga napominju da je do sada na svim lokacijama omogućena prodaja iz zatvorenih objekata - prodavaonica i kioska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tržnicama Dolac, Kvaternikov trg, Trešnjevka i Špansko postavljene su drvene obrtničke kućice iz kojih će obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ovi) prodavati poljoprivredne proizvode. Omogućit će se i prodaja mliječnih proizvoda.

Na tržnicama Dolac, Trešnjevka i Utrina radit će i ribarnice

Postojeći pultovi za prodaju ribe su ograđeni pregradama, odnosno zaštitom od pleksiglasa kako bi bili ispunjeni svi uvjeti i sigurnosne mjere za zaštitu kupaca i prodavača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prostoru Zelene tržnice napravljene su sve predradnje kako bi se omogućila "drive-in" prodaja voća, povrća i cvijeća i za vozila s ciljem pomoći OPG-ovima ali i mogućnosti da građani mogu doći do domaćih proizvoda.

Pored općih mjera i uputa koje propisuje HZJZ, voditelj Tržnica Zagreb Gačić napominje da su postavili i jasne upute na svim ulazima i vidljivim mjestima, te osigurali strogo pridržavanje mjera udaljenosti između osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tržnicama su postavljeni i punktovi za dezinfekciju ruku djelatnika, zakupaca i kupaca, a osigurano je i nošenje zaštitnih maski za lice djelatnika i zakupaca. Provodit će se i mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora.

Navedene mjere poduzete su kako bi se spriječilo širenje zaraze novim korona virusom, poručuju iz Tržnica Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivaju mole kupce da izbjegavaju bliži socijalni kontakt i da se suzdrže od uobičajenih mjera neverbalnog komuniciranja, kao što je rukovanje.

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo