jedan od najpoznatijih simbola / Otvoren Pelješki most, a osječki? Iako su trebali biti gotovi, radovi još traju...

Osječani su nestrpljivi, jer će ovim putem iz središta grada najbrže do popularne Kopike na kupanje

29.7.2022.
7:45
VOYO logo

Osječki pješački most, jedan od najpoznatijih simbola grada na Dravi, u rekonstrukciji je. Osječanima puno znači i jedva čekaju da opet krenu preko mosta.

"Mi smo na biciklima i volimo se tu voziti. Most nam puno znači da možemo prijeći preko", govori Dušanka Đukić, a Jasna Degoricija dodaje "Jako mi puno znači ovaj naš most. Prekrasan je. Jedva čekam da dođe u funkciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obnove čelične konstrukcije, od listopada prošle godine obnavlja se i betonska hodna površina mosta.

"Trenutno se izvršavaju izrezivanje diletacija te fugiranje hodne površine", objašnjava Antonio Lozančić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao očekivani rok završetka navodio se početak srpnja, no radovi još traju. Iz Grada objašnjavaju da vremenske prilike usporavaju posao, koji žele kvalitetno i što brže napraviti.

"Ugovor je do 31. dvanaestog 2022. godine. Radovi završavaju ranije kako bi građanima omogućili prometovanje mostom da mogu doći brže do Copacabane, vjerojatno za vikend planiramo pustiti pješački most u promet", govori Lozančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
prva faza rekonstrukcije /

Popularna osječka Copacabana konačno se otvara! Gradonačelnik za RTL: 'Cijena ulaznice bit će najniža'

Image
prva faza rekonstrukcije /

Popularna osječka Copacabana konačno se otvara! Gradonačelnik za RTL: 'Cijena ulaznice bit će najniža'

Jedan radnik kaže - evo još malo, i bit će gotovo. Ova informacija iz prve ruke obradovat će i Osječane i ovaj par koji je u njemu nekada živio, a danas su, kažu, turisti u svom gradu. Most je i u njihovim uspomenama.

"Išli smo i u zoološki ovuda i na kompu, išli smo s druge strane trim stazom do Copice. Sve ono što je tada bilo trendi mi smo upražnjavali", prepričavaju Branka i Duško Majković iz Sydneya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme trajanja radova Osječani su na lijevu stranu Drave mogli kompom ili cestovnim mostom. A od vikenda bi, ako sve bude prema planu, do svoje omiljene Kopike mogli i preko svog omiljenog pješačkog mosta.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo