zapošljavanje / Otvoren je Sajam poslova u Zagrebu, a mi smo odlučili provjeriti što se točno nudi i može li se tamo zaista naći posao

Svi oni, mlađi ili stariji, koji su u potrazi za poslom - novu priliku imaju već sutra na Sajmu poslova u Požegi i Kutini

24.10.2017.
19:10
VOYO logo

Za više od 177 tisuća nezaposlenih Hrvata otvoren je 11. Sajam poslova u Zagrebu. Na jednom mjestu posjetitelji imaju priliku upoznati se s potrebama na tržištu rada i zahtjevima koji poslodavci traže od budućih radnika. Provjerili smo što se točno nudi i može li se tamo zaista naći posao.

Ovaj zrakoplovni tehničar došao je samo s jednim ciljem - naći posao! U principu tražim bilo što, samo da radim. Ne mora biti ni u struci samo da se zaposlim i radim. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste želje ima i Anja - po struci ekonomistica.

"Već sam ostavila jedan životopis i nadam se da ću naći nešto u struci", kaže Anja iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku nezaposlenih je 177 610, a slobodnih radnih mjesta 13 i pol tisuća-pa se susreti s mogućim poslodavcima ne propuštaju.

"Da bar nešto imamo mi nezaposleni, priliku da se upoznamo s poslodavcima. Pa sad koliko će bit uspješno ne znam", smatra Andrea iz Zagreba. A priliku za upoznavanje radnika ne propuštaju ni poslodavci. Na više od 80 štandova nudi se preko 800 poslova iz različitih područja rada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od financijskog sektora do građevinarstva, trgovine, turizma i ugostiteljstva.

"Tražimo kompletno djelatnike recepcija kuhinja, sobarice konobare i sve ostale poslove za funkcioniranje hotela i također radnike za sezonskI rad", ističe poslodavac Stjepan Vrban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da se broj nezaposlenih ne smanjuje samo u sezoni brine se Ministarstvo - pogotovo kada je riječ o nezaposlenosti mladih.

"Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nikad nije ni trebalo zamijeniti pripravništvo BLIC Ono što do kraja godine sigurno gledamo je da definiramo model uvođenja pripravništva", kaže Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A svi oni, mlađi ili stariji, koji su u potrazi za poslom - novu priliku imaju već sutra na Sajmu poslova u Požegi i Kutini.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo