ČEKA SE ODLUKA STOŽERA / Sve je spremno za otvaranje Dolca! Režim se potpuno mijenja: Samo 100 ljudi smije biti u istom trenutku...

Novinar RTL-a Boris Mišević u RTL Direktu javio se sa zagrebačkog Dolca

7.4.2020.
23:00
VOYO logo

Još jedno pitanje koje muči građane je - gdje će kupiti bakalar, jaja, rotkvice i luk odnosno kad se otvaraju tržnice?

To ovisi o odlukama županijskih stožera, pa su recimo u Samoboru već otvorili, a u Osijeku će sutra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinar RTL-a Boris Mišević u RTL Direktu javio se sa zagrebačkog Dolca i kazao da bi sutra na stožeru trebala biti odluka o otvaranju Dolca i svih tržnica koje imaju veće otvorene površine. Nakon te odluke, Dolac bi trebao biti otvoren u četvrtak. 

Poljoprivredni proizvođači radili su velike pritiske jer imaju puno sezonske robe koja nije prodana, a koja ne može čekati. S druge strane, i građani koji su već neko vrijeme u izolaciji na ovaj će način imati šansu kupiti svu hranu koju su navikli kupovati na tržnicama i da i u ovakvim okolnostima imaju Uskrs i blagdanski stol u kojem će moći uživati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Režim se mijenja

No, na tržnicama će vrijediti sasvim drugi režim nego je bio dosad. Na Dolcu je već postavljeno desetak kućica, a na cijelom platou će odjedanput smjeti biti samo sto ljudi.

Klupe će biti postavljene na razdaljinu od pet metara, a redovi će biti udaljeni dva metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaštitari će ljude puštati na plato. Dolac će biti otvoren tek u trenutku kada epidemiolozi to dozvole, izvijestio je u RTL Direktu Boris Mišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo