SPREMAN ZA VELIKI DAN / Otvara se najviši neboder u Hrvatskoj! Njegove podzemne garaže kriju tajnu: 'Probao sam, mogu vam reći da je dobra'

Mjesecima je trajala rasprava između gradskih vlasti i investitora oko toga je li ilegalna konstrukcija na krovu ili nije. Na kraju je odobrena građevinska dozvola

16.7.2023.
21:48
VOYO logo

Najviši neboder u Hrvatskoj sutra se otvara. Nakon višemjesečnog sporenja između gradskih vlasti i investitora oko navodnih ilegalnih dijelova, Dalmatia Tower dobio je ovaj tjedan i uporabnu dozvolu, piše Danas.hr. Osim IT kompanija, u njemu će se nalaziti i hotel, a u Toweru će raditi 1000 ljudi.

Investicija vrijedna 110 milijuna eura

Mjesecima je trajala rasprava između gradskih vlasti i investitora oko toga je li ilegalna konstrukcija na krovu ili nije. Na kraju je odobrena građevinska dozvola za investiciju vrijednu, ukupno, 110 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč svim problemima i opstrukcijama gradske vlasti, tijela pravne države su pokazala i dokazala da je s ovim projektom sve čisto i u najboljem redu", kaže investitor Josip Komar za RTL.

Image
'KOČE PROJEKT' /

Teške optužbe: 'Puljak i Ivošević iznose neistine o gradnji Dalmatia Towera'

Image
'KOČE PROJEKT' /

Teške optužbe: 'Puljak i Ivošević iznose neistine o gradnji Dalmatia Towera'

Osim IT kompanija, u neboderu će se nalaziti i hotel s 214 soba, a sobe 13., kao ni kata s tim brojem, u zgradi nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki specifikum ovog hotela je da ipak od 18. kata počinju naše prve sobe, tako da ne očekujemo puno pritužbi za to da su gosti dobili niski kat. Blagoslov Splita kao grada i nas kao hotela da radimo na poluotoku, tako smo sa svih strana okruženi morem", rekao je direktor prodaje i marketinga u hotelu, Ozren Kovačević.

Splićani otkrili što misle o neboderu

U najvišoj zgradi brzo se putuje i do najvišeg kata. Lift u Dalmatia Toweru 28 katova prođe u svega pedesetak sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I podzemne garaže kriju tajnu, izvor vode.

"Na najnižoj etaži imamo izvor čiste i pitke vode. Probao sam, mogu vam reći da je dobra. Objekt, k tome, ima i 3000 vrata", dodaje investitor Komar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se sve sprema za veliki dan kada će ovaj neboder otvoriti svoja vrata, Splićani su zabrinuti oko vizure ove masivne zgrade.

"Tu uz banku, najveći u Hrvatskoj. Bolje da je tu nego da nije", kaže Jozo Vukušić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je odličan. Ja ga ne gledam svaki dan. Samo što on meni svijetli ", kaže Marija Vusijo.

"U ovom ruglu od kvarta mi se baš i ne uklapa neboder u taj dio grada. Da je negdje drugdje, možda bi i bilo dobro", dodaje Duje Ševo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, s pauzama se Dalmatia Tower gradio šest godina. Uz brojne zavrzlame, najveći neboder u Hrvatskoj se otvara u ponedjeljak, 17. srpnja.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo