OTKRIVENO ZA KOGA BI GLASOVALI MUŠKARCI I ŽENE: / Kolinda pokupila simpatije muškaraca, no žene je ipak 'šarmirao' Milanović

Image
Foto: Pixsell

Istraživanje agencije Promocija plus otkrilo je i da Kolinda Grabar Kitarović dobro kotira kod žena, a da Mislav Kolakušić ima veću potporu muškaraca nego cijele zemlje

13.12.2019.
13:41
Pixsell
VOYO logo

Muškarci bi na Pantovčaku rado vidjeli Kolindu Grabar Kitarović, dok bi žene htjele da predsjednikom postane Zoran Milanović. Pokazuju to rezultati istraživanja preferencija koje je za RTL početkom prosinca provela agencija Promocija plus na 1300 građana.

Aktualna predsjednica i kandidatkinja za drugi mandat Kolinda Grabar Kitarović vodi u anketama s 26,8 posto, dok Milanović ima potporu od 25,4 post. Miroslav Škoro je na 21 posto potpore, a Mislav Kolakušić ima glas 10,6 posto građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica dobro kotira i kod žena

No, gledano među ženama i muškarcima preferencije se mijenjaju. Iako Milanoviću zamjeraju bahatost i način izražavanja, očito je "šarmirao" biračice, jer ga njih 27,7 posto vidi na Pantovčaku u sljedećih pet godina. To je čak jedan posto potpore više nego na državnoj razini. Žene koje ne bi glasovale za Milanovića dale bi potporu Grabar Kitarović (25,9 posto), Miroslavu Škori (20.9 posto, što je jednako potpori na državnoj razini) i Mislavu Kolakušiću (8,1 posto, što je za 25 posto manje od potpore koju ima u zemlji).

Veća potpora Kolakušiću

S druge strane, muškarci su i dalje "očarani" predsjednicom. Čak 27,6 posto muške populacije bi htjelo da ona osvoji drugi mandat. Njihova je potpora za 0,8 posto veća od potpore cjelokupne populacije. Na drugom mjestu, Zoran Milanović s 22,9 posto glasova muškaraca, ima nešto manju potporu nego u cjelokupnoj populaciji, dok se Škoro može pohvaliti s 21,1 posto glasova muškaraca. Muški dio populacije, osim predsjednice preferira i Mislava Kolakušića, jer on s 13,2 posto njihove potpore bilježi čak 2,5 posto više glasova nego u cijeloj populaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo