Otkriveno tko je u policiji privatno vozao Porsche

12.1.2012.
9:40
VOYO logo

Prema posljednjim informacijama, Porsche nije ni plaćen iz proračunskog novca te je vraćen leasing kući kod koje je i bio uzet.

Iako ministar nije govorio o tome tko je u privatne svrhe koristio sporni Porsche, imena su ipak 'isplivala'. A o cijeloj priči postoje i dvije verzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šminka za policiju

Prema prvoj, luksuzni automobil u MUP-u je bio vrlo kratko. Navodno je bio na probnoj vožnji kako bi se ustanovilo odgovara li potrebama policijske službe, te je zbog toga trebao biti dobro provezen gradom, ali i otvorenom cestom. Ustanovljeno je ipak da pomalo šminkerski auto i nije baš najbolje rješenje za policiju, pa je, navodno, nakon nekoliko dana korištenja vraćen u leasing kuću.

Prema drugoj verziji, Porsche je koristio bivši pomoćnik glavnog ravnatelja Milijan Brkić, koji je svoju funkciju napustio kako bi izašao na izbore, nakon čega je kao HDZ-ov zastupnik i završio u saborskim klupama. Brkić je potvrdio da je vozio Porsche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić priznao, Faber 'ni čuti'

Istina je da sam ga ja vozio, čini mi se jedan dan, ali nisam bio jedini šef koji ga je vozio."Prije nekoliko godina, nemojte me držati za riječ kada je to točno bilo, u MUP-u je doista bio Porsche Panamera, koji je došao na probu da vidimo odgovara li nam za potrebe posla. Istina je da sam ga ja vozio, čini mi se jedan dan, ali nisam bio jedini šef koji ga je vozio. Koliko se sjećam, bio je na raspolaganju svima, i Vitez i Faber su ga vozili, nisam ja jedini. Ali da je bio kod mene u mojoj privatnoj garaži, nije točno. Taj je auto poslije vraćen leasing kući jer smo zaključili da ga nećemo uzeti", izjavio je Brkić za Večernji list dodajući da je to inače praksa u MUP-u.

Bivši glavni ravnatelj policije Vladimir Faber Brkićeve tvrdnje je demantirao. Kazao je kako "nikada u životu, nažalost, nije vozio Porsche, a da je iz medija doznao da, navodno, postoji i službeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo