OTKRIVENO TKO JE NOVI AMERIČKI VELEPOSLANIK U RH: / Umjesto Valls Noyes stiže magnat blizak Trumpu s bizarnim detaljem u biografiji

Image
Foto: PIXSELL, Everest Properties, AFP

Julietta Valls Noyes uskoro više neće biti veleposlanica SAD-a u Republici Hrvatskoj, doznaje N1 iz dobro obaviještenih izvora iz diplomatskog zbora u Zagrebu.

2.9.2017.
16:33
PIXSELL, Everest Properties, AFP
VOYO logo

Da će Valls Noyes biti opozvana, spekulira se od prvog dana nakon pobjede Donalda Trumpa na izborima, jer je - iako karijerna diplomatkinja - bila bliska bivšem predsjedniku SAD-a Baracku Obami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se njezino skoro povlačenje u SAD, a na njezino mjesto trebao bi doći Robert Kohorst, privatni poduzetnik iz nekretninskog biznisa blizak Trumpu, piše i Politico.

Julieta Valls Noyes već je i čestitala svom nasljedniku u diplomatskoj misiji u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kohorsta se na službenoj web stranici tvrtke Everest Properties, koju je on osnovao i kojoj je i danas direktor, navodi da je bio i direktor proizvođača opreme za golf Tiger Shark Golf te tvrtke koja proizvodi kostime za Halloween (Noć vještica) Masquerade International. Suosnivač je tvrtke KH Financial, koja se bavila nekretninskim biznisom, a kasnije je prerasla u Everest Properties.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kohorst je doktorirao pravo na Sveučilištu u Michiganu, a računovodstvo je diplomirao na Sveučilištu u Daytonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo