OTKRIVENO KOLIKO RAMLJAK ZARAĐUJE: / Iz Agrokora objašnjavaju: 'To je zbog toga što ne može sam sa sobom potpisati ugovor'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Plaća izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka čini se kako iz mjeseca u mjesec raste, a posljednja neto uplata iznosila je 71.395 kuna.

7.11.2017.
19:55
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Kako doznaje tjednik Nacional, Ramljakova plaća od svibnja iznosi 118.940,70 kuna bruto, a nakon što plati doprinose, porez i prirez po obračunu ugovora o djelu neto je 71.395,52 kuna. Prema ugovoru, Ramljak nema bonusa.

Prema posljednjim informacijama o Ramljakovoj plaći objavljenima u svibnju, mjesečna primanja vladinog povjerenika za Agrokor iznosila su 89.227,81 kunu, koliko je iznosio bruto iznos, odnosno 50 tisuća kuna u neto iznosu. Tada se radilo o plaći za četvrti mjesec kada Ramljaku nije isplaćen puni iznos plaće jer nije radio čitav mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Agrokoru kažu kako Ramljak po zakonu ima pravo na prosječnu neto plaću članova uprave Agrokora, a s obzirom na to da ne može sam sa sobom potpisati ugovor o radu, zato ima ugovor o djelu na koji se plaća manje doprinosa, poreza i prireza.

Jutarnji list piše da je najveći bruto iznos u koncernu Agrokor, onaj od 129.603,58 kuna primao Ivica Todorić, bivši predsjednik uprave Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo