HOĆE LI PROVESTI NOĆ U ZATVORU? / Otkriveno kako se branio Zoran Pripuz i tko je tajanstveni svjedok optužbe: Jednu stvar je priznao

Image
Foto: RTL/Screenshot

Pripuz je cijelo vrijeme tvrdio kako nije znao da njegov kamp nema ni minimalne uvjete

24.11.2023.
19:29
RTL/Screenshot
VOYO logo

USKOK želi da Zoran Pripuz završi po prvi put u životu u zatvoru zbog bespravne gradnje kampa na Murteru. Uz njega iza rešetaka žele i drugog vlasnika kampa D. F., ali i jedinu ženu ove afere, N. L., koja je neosnovano izdavala rješenja za rad kampova, javlja Danas.hr.

Prema sumnjama USKOK-a, ni jedan ni drugi nisu imali uporabne dozvole za kamp, nisu ispunjavali minimalne uvjete, a u stvarnosti nikad nije obavljen ni očevid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo se braniti, u svakom slučaju iznijeti sve argumente koji nam idu u prilog. A o strategiji obrane ćemo odlučiti kad vidimo sve dokaze. Do sad nam to još nije bilo omogućeno. Kad izvršimo uvid u spis, manje više sva dokumentacija je utvrđena, nema tu neke filozofije. Mi imamo stav o samom djelu i da ćemo tako kroz cijeli kazneni postupak i proći", poručio je odvjetnik N. L.Krešimir Škarica.

Image
CURE NOVI DETALJI /

Policija i USKOK o Pripuzovom uhićenju: Službenica lažirala dokumente a znala je da ne postoje dozvole

Image
CURE NOVI DETALJI /

Policija i USKOK o Pripuzovom uhićenju: Službenica lažirala dokumente a znala je da ne postoje dozvole

Kako se branio?

Zoran Pripuz, kako doznaje Danas.hr, na ispitivanju se nije branio šutnjom. Porekao je sve što mu se stavlja na teret, ali priznao je da je tražio pomoć bivšeg predsjednika Hrvatske udruge kampova E. M., ali tako da mu da savjet. S M. se i sastao u jednom hotelu da bi mu pokazao papire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripuz je cijelo vrijeme tvrdio kako nije znao da njegov kamp nema ni minimalne uvjete i da N. L. nikad nije kontaktirao. Priznao je i da na nikakvom očevidu nije bio. O tome ide li kontroverzni poduzetnik Zoran Pripuz u istražni zatvor odlučuje se na splitskom Županijskom sudu.

Od petero uhićenih, M. i B. K. pušteni su na slobodu. Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin kazao je da su oni obuhvaćeni istragom, ali da u odnosu na njih nije stavljen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turčinov jedan od pet svjedoka

Pripuz je u obrani rekao da je suglasnost za kamp dobio od Općine Murter i njezina načelnika Tonija Turčinova, kojeg također USKOK češlja zbog trošenja gradskog novca na bordele u inozemstvu, a koji je predložen za jednog od pet svjedoka.

Na upit Danas.hr-a hoće li dati izjavu, Turčinov je samo kratko poručio: "Može ako ćete potpisati da ćete potpisati ugovor o suradnji za parlamentarne izbore koji sastavimo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da pojasni na što misli, dodao je da "eto, dolaze parlamentarni (izbori, op.a.). Dajte broj šefu pa nek propiše uvjete koje bude tražio pa ćemo razgovarati", poručio je.

Je li sustav loš?

Uhićeni D. F. imao je kamp bez potrebnih dozvola, a USKOK sumnja na njemu je zaradio već 47 i pol tisuća eura. Je li sustav loš i trom kad policija u akciju kreće nakon što je kamp već izgrađen i devastirano pomorsko dobro, Danas.hr pitao je premijera Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moraju raditi što je brže moguće, ali morate sve te informacije njih pitati. Morate otići u DORH, tražiti ih izvješće, kad su oni to saznali, zašto sada, kako sada, kao i ove druge, njih ispitivat, a ne mene", poručio je premijer.

Kako neslužbeno doznajemo, čim se pojavila priča s ilegalnim kampovima, USKOK se odmah uključio u cijelu priču i krenuli su izvidi. Jutros je službeno i otvorena istraga, pitanje je samo gdje će ih ona odvesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odvjetnici kažu da ne postoje uvjeti da oni utječu na tijek istrage'

RTL-ov reporter Rade Županović javio se uživo sa splitskog Županijskog suda gdje se očekuje odluka o istražnom zatvoru za uhićene, među kojima je Zoran Pripuz. Svi odvjetnici i troje USKOK-ovih osumnjičenika, kazao je, stigli su na sud nakon čega je započelo ročište na kojem istražni sudac odlučuje o zahtjevu za istražnim pritvorom. Odluka bi se mogla znati oko 20 sati.

"Podsjetit ću samo, prvookrivljena N.L., Zoran Pripuz i poduzetnik D.F. vrlo izgledno - negdje oko 20 sati bi mogli imati informaciju o tome ostaju li iza rešetaka i hoće li se ovaj prvi dio istrage zapravo provoditi na način da oni cijelo vrijeme budu u zatvoru. Bit će zanimljivo čuti izjave odvjetnika koji su nam u kratkom razgovoru poručili kako će za svih troje osumnjičenih tražiti da ih se pusti na slobodu jer, kako kažu, ne postoje uvjeti da oni na neki način utječu na tijek istrage, a to je upravo razlog zbog kojeg je USKOK zatražio ovu mjeru", zaključio je RTL-ov reporter Rade Županović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo