U BOLNICU DOVEZENE BEZ SVIJESTI / Otkriveni detalji trovanja dvije djevojčice, bile su kod bake u Požegi: 'Situacija je bila krajnje ozbiljna!'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Požeška policija izvijestila je u nedjelju da se nesreća dogodila oko 22 sata te da su djeca prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega i sa lakšim ozljedama zadržana radi daljnjeg liječenja

3.12.2023.
11:55
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dvoje djece u dobi od 11 i 12 godina otrovalo se u subotu navečer u kupaonici obiteljske kuće u Požegi ugljičnim monoksidom te su prevezeni u požešku bolnicu, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Kako doznaje Danas.hr, riječ je o dvije djevojčice, odnosno sestričnama, koje su bile u obiteljskoj kući svoje bake. Navodno su stigle u požešku bolnicu bez svijesti. Jedna od njih prevezena je kasnije u Klinički bolnički centar Osijek. Trenutačno su obje stabilno. Očevid bi trebao utvrditi što se dogodilo i kako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je bila krajnje ozbiljna. Djeca su na opservaciji, nisu životno ugrožene, ali zbog mogućih posljedica bit će pod nadzorom. Djevojčice nisu bile pri svijesti kad su dovedene. Djed koji je pomogao u izvlačenju iz kupaonice završio je u bolnici, ali ne možemo direktno povezati djeda s tim. Obje djevojčice su u požeškoj bolnici i ne bi trebale imati posljedice u budućnosti. Danas će biti puštene iz bolnice ako bude sve dobro", rekli su iz bolnice.

Požeška policija izvijestila je u nedjelju da se nesreća dogodila oko 22 sata te da su djeca prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega i sa lakšim ozljedama zadržana radi daljnjeg liječenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija često upozorava građane na opasnost trovanja ugljičnim monoksidom, plinom koji je poznat i kao "tihi ubojica" jer je potpuno bez mirisa, boje i okusa pa mu osoba može biti dugo izložena, a da to uopće ne primijeti.

Image
UŽAS U POŽEGI /

Dvoje djece završilo u bolnici: Otrovana su ugljičnim monoksidom u kupaonici obiteljske kuće

Image
UŽAS U POŽEGI /

Dvoje djece završilo u bolnici: Otrovana su ugljičnim monoksidom u kupaonici obiteljske kuće

Policija savjetuje

Savjeti građanima su da plinska trošila i trošila na tekuća goriva redovito servisiraju kod ovlaštenih servisera, a potrebno je i poštovati rokove čišćenja dimnjaka i dimovodnih kanala, što treba obaviti dimnjačar kao ovlaštena i odgovorna stručna osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno je i redovito čistiti ventilacijske dovode i odvode zraka na vratima kupaonica ili kotlovnice te redovito prozračivati prostorije, poput kuhinja, kupaonica, kotlovnica, garaža i drugih mjesta gdje se koriste plinska trošila ili peći za grijanje.

Policija također savjetuje građanima da ne zaključavaju kupaonicu prilikom tuširanja ako koriste plinski bojler, kako bi im se u slučaju trovanja moglo brzo priskočiti u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanima se savjetuje i da nabave detektor ugljičnog monoksida i da ga stručna osoba postavi na primjereno mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO: Opet plač, strah i nove žrtve: Nebo iznad Gaze u dimu, a bolnice krcate. 'Najgore tek dolazi i bit će strašno':

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo