OTKRIVEN IZBORNI SLOGAN I STRATEGIJA SDP-a: / 'Ovo su argumenti kojima će napadati HDZ i Plenkovića...'

Image

Kao glavnu temu u izbornoj kampanji SDP je izabrao povratak stabilnosti i sigurnosti u Hrvatsku, prenosi Jutarnji list.

5.7.2016.
8:50
VOYO logo

MILANOVIĆ IM DAO PONUDU KOJU NE MOGU ODBITI: HSS će u koaliciju sa SDP-om?

Image
MILANOVIĆ IM DAO PONUDU KOJU NE MOGU ODBITI: /

HSS će u koaliciju sa SDP-om?

Image
MILANOVIĆ IM DAO PONUDU KOJU NE MOGU ODBITI: /

HSS će u koaliciju sa SDP-om?

Dok je prošla kampanja bila izrazito personalizirana, posebno kroz napade Zorana Milanovića na Tomislava Karamarka, sada će se u SDP-u najviše fokusirati na neuspjehe Vlade HDZ-a i Mosta. Iako se mogu očekivati i napadi na Andreja Plenkovića kao (praktički sigurno) novog šefa HDZ-a, to neće biti osnovna nit kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne isplati im se napadati Plenkovića

Pretpostavlja se da su u SDP-u procijenili kako prednost ne mogu postići usporedbom Milanovića i Plenkovića, ali mogu usporedbom rezultata svoje Vlade s onime što su HDZ i Most radili u koalicijskoj Vladi premijera Tihomira Oreškovića.

SDP će, kako se doznaje, svoje napade na HDZ i Most fokusirati na sljedeće točke: da su zaustavili reformu obrazovanja, cenzurirali kulturu i medije, rezali prava socijalno najugroženijima, započeli rasprodaju Hrvatske počevši prodavati javna poduzeća poput Podravke i Končara te pokrenuli skandaloznu privatizaciju zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudit će svima dostupno zdravstvo

Umjesto toga, SDP i Narodna koalicija ponudit će povratak reda i gospodarskog rasta te zdravstvo dostupno svima, široko dostupno kvalitetno obrazovanje i socijalnu politiku koja će štititi ugrožene skupine stanovništva.

SDP će pokušati stvoriti sliku kako se na izborima bira između dvije dijametralno različite opcije. One koju čine HDZ i Most, a koja je u pola godine stvorila “nestabilnost, političku krizu i međunarodnu sramotu”, te one koju čine SDP i stranke lijevog centra, koje nude sigurnost, stabilnu politiku te nastavak navodno uspješnog rada vlade Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaraju frontu i prema predsjednici Republike

Navodno bi SDP u kampanji mogao otvoriti još jednu bojišnicu, i to prema predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović. Povod tome je njezin nedavni intervju Novoj TV, koji su u SDP-u protumačili kao najavu njezina pokušaja spašavanja Plenkovića i HDZ-a.

Predsjednica će 15. srpnja raspustiti Sabor i raspisati izbore, ali prema neslužbenim informacijama, ona će odrediti da odluka stupa na snagu tek 1. kolovoza, umjesto odmah po raspuštanju Sabora. U SDP-u smatraju da bi takvom skandaloznom odlukom predsjednica omogućila Plenkoviću dodatnih 15 dana da konsolidira HDZ i bolje se pripremi za izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo