'UDRI MUNJO, PUKNI GROME' / Otkriven drugi komentar o Plenkoviću zbog kojeg je privodila policija: 'Zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini'

Image
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Privedeni 49-godišnji Zadranin Hrvoje Vrkić objasnio mi je da od pritvaranja ni ne jede ni ne pije

25.1.2022.
11:32
Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Zadarska policija u subotu je privela dvojicu muškaraca zbog kršenja javnog reda i mira. Iza te kvalifikacije "skriva" se da su 71-godišnjak iz Briševa i 49-godišnjak iz Zadra, u biti, prevedeni, jer su pisali statuse o premijeru Andreju Plenkoviću za koje je netko u policiji zaključio da se njima krši javni red i mir.

Već jučer smo doznali da je privedeni 72-godišnji Mladen Ćustić završio u pritvoru zbog ovog komentara o Plenkoviću: "Triba ga dočekati pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Udri munjo, pukni grome'

Drugi privedeni je 49-godišnji Zadranin Hrvoje Vrkić koji je Anteni Zadar ispričao da mu nije jasno zašto je policija pokucala baš na njegova vrata. Kao i Ćustić, i Vrkić je u pritvoru završio zbog komentara koji je ostavio ispod objave jednog zadarskog portala.

Image
'DOSTA SMRDI' /

Šprajc razvalio komentarom o 'atentatu' pokvarenim jajima na Plenkovića: 'Slučaj je veći i od samih jaja...'

Image
'DOSTA SMRDI' /

Šprajc razvalio komentarom o 'atentatu' pokvarenim jajima na Plenkovića: 'Slučaj je veći i od samih jaja...'

Komentar zbog kojeg je Vrkić završio je pritvoru bio je: "Udri munjo, pukni grome… zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini". U policiji su smatrali da je tom izjavom "narušio javni red i mir, vrijeđanjem i omalovažavanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2022. godine osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanja 29. godišnjice VRO 'Maslenica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Od tada ni ne jedem ni ne pijem'

Vrkić, inače ratni vojni invalid, kazao je jučer Anteni Zadar da je u šoku, te kako je u policijskoj postaji proveo osam sati.

"Policija u civilu mi je došla pred kuću, nisam znao o čemu se radi. Od tada ni ne jedem ni ne pijem, narušeno mi je zdravlje koje ionako nije dobro. U životu nikad nisam ni prekršajno ni kazneno prijavljen", rekao je Vrkić ističući da je bio pripadnik 4. gardijske brigade, sudjelovao u akciji Maslenica te da je peterostruko odlikovan u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije u redu slati tuđu djecu u ratove, a kad je trebalo njega nije bilo. Želio bih da Hrvatska bude mirnija zemlja, da ljudi ne bježe odavde. Ljudi, nemojte se bojati, ne smijemo živjeti u diktaturi", zaključio je Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo