dubrovačka legenda / Otkrivamo - zašto je grad Dubrovnik raspisao natječaj za kuharicu kave i kako je kavu kuhala teta Nike

Kako smo vas jučer u Direktu izvijestili, grad Dubrovnik traži kuharicu kave. Ne konobaricu, ne kuharicu, ne kuharicu čaja - nego baš kuharicu kave. Taj je natječaj podigao dosta buke i zezancije na račun gospara u gradskoj upravi - a mi imamo i nastavak

15.11.2017.
22:50
VOYO logo

Više od 30 godina legendarna tete Nike poji i gradske i strane službenike, predsjednike, visoke i obične goste u dubrovačkoj kući vlasti. Gradonačelnici su se u njoj mijenjali, no Nike njena tri kantuna, još od 85-te, suvereno drži

Onda je Pero bio gradonačelnik, pa je došo gospar Obuljen, pa Vido, pa Dube dva mandata, pa Andro i sad na zadnju Mato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su bili najnormalniji", kaže nam Nike i na pitanje je li kad kome zasolila kavu kaže:

"Nisam bože sačuvaj, nego sam sve znala ko što pije i više mi nije trebalo reći dva put
Vido je pio bijelu, ali ne jednu, Vido ih je pio po pet, a onda je Dube pila capuccino, Andro je pio nekad capuccino, nekad sa kap mlijeka, on je ovako znao promijenit
Gradonačelnik Franković pak sok od jabuke i čaj", priča ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nike uskoro ide u mirovinu. Vijest kako grad traži novu kuharicu kave za bruto plaću od pet i pol tisuća kuna odjeknula je naširoko. Gradonačelnik ne razumije u čemu je problem.

"Pa žao mi je što se jedna takva dužnost omalovažila na taj način, naime to je jedan naziv radnog mjesta koji je ostao iz prošlosti. Dužnost te osobe je naravno posluživati i usluživati sve goste grada Dubrovnika i to je isključivo ono što radi ta osoba, po meni radi posao časno, pošteno, susreće se sa brojnim stranim delegacijama  veleposlanicima, premijerima, predsjednicima svim onima koji dolaze u Dubrovnik", kaže gradonačelnik Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je u natječaju umjesto kava kuharice stajalo primjerice traži se domaćica, siguran je gradonačelnik, nitko ne bi reagirao. Kritike je izazvao i njegov potez da za 900 tisuća kuna preuredi urede – iako kaže prokišnjavaju. 

"Mislim pokušalo se banalizirat navedeno naravno da neću, ja sam prilikom preuzimanja dužnosti odrekao se i službenog automobila", dodao je Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom radnom mjestu rado bi se okušali brojni Dubrovčani

"Ja da nemam sve ove angažmane ja bi se prijavila, tu mora bit plaća najmanje pet hiljada kuna, e pa zašto ne bi bilo, ljudi trebaju pit kave, to je bolje nego da idu doli u gradsku kavanu, skupo je u gradskoj kafani", satirično je prokomentirala Tea iz Dubrovnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No teško će biti izabrati nekog dostojnog tete Nike.

"Najbolju kafu radi teta Nike Stanišić. Hoće li je moći tko dostojno zamjenit", Marijana Andrić, dostavljačica u županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlu ne trebalo, treba učiti od najbolje. Tko za neki posao nije – jednostavno nije. No šansu možete tražiti dalje po kući dubrovačke vlasti, jer osim kuharice kave, na raznim se mjestima traži još 20 zaposlenika.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo