OTKRIVAMO STRATEGIJU OBRANE: / Todorić će se vaditi na politički obračun, ali njegovi suradnici imaju druge planove

Image
Foto: Pixsell
16.10.2017.
19:51
Pixsell
VOYO logo

Image
POČELA AKCIJA AGROKOR! Policija upala u Kulmerove dvore: /

Pala najmoćnija žena hrvatskog biznisa, uhićeno 12 osoba, među njima i suprug Ive Balent

Image
POČELA AKCIJA AGROKOR! Policija upala u Kulmerove dvore: /

Pala najmoćnija žena hrvatskog biznisa, uhićeno 12 osoba, među njima i suprug Ive Balent

Naime, odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je kako je 'uhićenje bivših čelnika koncerna Agrokor početak političkog obračuna s Todorićem'. Dodala je kako njezin klijent nije u bijegu, no nije mogla precizirati hoće li se i kada vratiti u Hrvatsku.

Todorić ne odustaje od tvrdnje da ni za što nije kriv

Nakon što je jutros počela akcija Agrokor, Todorić se promptno oglasio na svojem blogu, rekavši kako "institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli ijedan euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu. Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti.

Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava', objavio je Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će reći Todorićevi suradnici?

Međutim, dok Todorićeva obrana, kao ustalom i on sam, tvrdi da je u pitanju politički progon te da mu je kompanija oduzeta nezakonitom odlukom Vlade RH, ostali okrivljenici neće u svojim obranama isticati taj detalj.

Kako doznajemo, većina okrivljenika spremna je istražiteljima objasniti poslovne procese u Agrokoru te pokušati uvjeriti istražitelje kako nisu bili protivni zakonu kao što se sada sumnja. No, s obzirom na cijeli lanac odgovornih ljudi koji su uhićeni i našli su se pod optužbom za malverzacije teške milijarde kuna, nije isključeno da će neki od njih potvrditi kako su sporne transakcije potpisivali po nalogu Ivice Todorića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će sve biti obuhvaćen istragom možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo