koliko je to danas realno? / Otkrivamo hoće li išta biti od HDZ-ovog predizbornog obećanja o 1000 eura za svako novorođeno dijete

Demografska obnova tema je svake vlasti pa tako i nove. Prije izbora HDZ je najavljivao da će im to biti jedan od glavnih poslova,a dano je i bombastično obećanje - tisuću eura za svako novorođeno dijete. Što kažu MOST i HDZ nakon formiranje Vlade?

3.2.2016.
19:53
VOYO logo

Vid i Vito 1000 eura neće dobiti, jer  najzvučnije obećanje HDZove kampanje, više nitko ne spominje. Njihove se majke, kažu tome nisu ni nadale.

"Političari moraju nešto reći da bi dobili svoje gklasove, pa su tako rekli i za to. Tako da ne očekujemo ništa", kazala je Irena Lakner, babinjača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je to danas realno?

"Da, da, da, kako da ne, ja baš pokušavam naći prostor i za ta sredstva, razgovaram i s ministrom financija, i nekim kolegama i ako Bog da, bit će sve u redu", poručio je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Tri mjeseca ranije, dok nije bio na vlasti  - bilo je očito puno lakše pronaći taj novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je 40 milijuna eura, to je niti 300 milijuna kuna. Ma uzet ćemo to odmah prve godine od raznoraznih udruga", poručio je Karamarko 13. studenog prošle godine.

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Beba

(Marijan Susenj/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li to doista  biti već prve godine, u HDZ-u više ne znaju. 

"Već ove godine u proračunu? Pa vidjet ćemo, ne mogu vam ja sada dati vremenski rok u kojem će se to odvijati, jer sigurno je to na vladi i ministrima, posebno resornim ministrima", kazala je Margareta Mađerić, saborska zastupnica HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No resorna ministrica iz HDZ-ove kvote danas nije našla vremena za izjavu o pronatalitetnim mjerama, što je bila važna točka pregovora dok se HDZ dogovarao s Mostovcima, koji su ipak nešto određeniji.

"To je jedan od prioriteta koje nova vlada mora početi planirati i odraditi već do ljeta", rekla je Ines Strenja Linić, saborska zastupnica Most-a.

Za Vida i Vitu već prekasno, a pitanje je hoće li tako biti i za ostatak njihove generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo