Otkriva se Plenkovićev tabor / Perje bi tek moglo početi letjeti: Penava upozorava na 'crnog labuda', a i Kovač spominje 'ptičice'

Dok Andrej Plenković zbija redove, njegovi stranački oponenti ne odustaju od kritike

21.1.2020.
18:53
VOYO logo

Potpora šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću uoči unutarstranačkih izbora sve je veća, a on iz Davosa protukandidatima poručuje da je spreman sučeliti programe i ideje: ''Ja sam išao na sučeljavanja dugo godina. Nije mi problem stati pred novinare kad god treba“.

Plenkovićevi ministri i večer ranije su bili jasni, a među njima i ministra mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković: "Podržat ću Plenkovića, ima najbolje refrence, ima podršku''.

Podrška Plenkoviću danas stiže i s istoka zemlje, uz poruku: "HDZ nije razjedinjen" pa tako osječko-baranjski župan Ivan Anušić kaže: "Moju potporu u ovoj utakmici ima upravo on''. Na primjedbu da ga se u vrijeme predsjedničkih izbora percipiralo kao dio desne struje HDZ-a i Milijana Brkića, Anušić odvraća: "Percepcija je jedno, a činjenice i stvarnost drugo. Najkraće rečeno - mene nitko nikada nije mogao pozivati na potporu ako tu potporu nije zaslužio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Brčkanja u HDZ-ovu loncu sve su jača: Pogledajte tko sve javno podržava Plenkovića

Image

Brčkanja u HDZ-ovu loncu sve su jača: Pogledajte tko sve javno podržava Plenkovića

Plenkovića je podržao splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban još za vikend, a i danas stiže cijeli niz potpora pa je tako uz Plenkovića dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, a uz aktualnog šefa među ostalima i šef zadarskog županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta. Zanimljivo, tu je i predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković, a da su na toj istoj liniji sutra će objaviti šibensko–kninski HDZ.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tvrdi da zajedničkog bloka Stier-Kovač-Penava nema, ali ipak otkriva da 'puca' na mjesto zamjenika predsjednika HDZ-a. Podršku, kaže, neće dati nikome, ali će rado kritizirati HDZ-ovu povijest pretrčavanja u pobjednički tabor: "HDZ već veliki broj godina plaća tome cijenu i ona će biti iz izbora u izbore sve veća. Dok moje vrle kolege ne shvate da su zarobljenici u svojim glavama, dok crne labudove ne prepoznaju u svom načinu razmišljanja, dotle će HDZ snositi sankcije''.

Od kritike ne odustaje Miro Kovač, čija je ambicija posve jasna: ''Tko je mjerodavan - članovi HDZ-a koji će se odlučiti za one ljude koje smatraju kompetentnima da HDZ bude opet najjača stranka, da se HDZ promijeni i da HDZ bude vodeća snaga nakon parlamentarnih izbora. Na ovaj način HDZ to sigurno neće biti, to znaju i ptičice na grani“.

HDZ-ovci koji nisu uz Plenkovića danas nisu od previše riječi. ''Pa još nisu raspisali izbore“, upozorava Domagoj Ivan Milošević. Izbori na kojima ćemo doznati HDZ-ov smjer, bit će raspisani u petak, a održani bi trebali biti, kako se očekuje, u ožujku. I to prema načelu jedan član, jedan glas, ali očito ne i jedan kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo