Dr. Šimac ima novi posao / Otišao na vrhuncu karijere: 'Ugledni kirurg ide cijepati drva dok nama nema tko operirati aneurizme'

Image
Foto: Milivoj Mijošek / Glas Istre

Dr. Štimac je smijenjen s mjesta šefa Klinike za neurokirurgiju KBC-a Rijeka

12.2.2019.
9:50
Milivoj Mijošek / Glas Istre
VOYO logo

Ugledni neurokirug dr. Dinko Štimac čija je ispovijest nedavno pobudila veliki interes javnosti od ovog tjedna ima novi posao.

Ovaj vrhunski liječnik koji je spasio mnoge živote odlučio je skalpel zamijeniti rutinskim pregledima u mjesnoj ambulanti, pa je tako od jučer zaposlen kao obiteljski liječnik u Domu zdravlja u Čabrum, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Štimac smijenjen je lani s mjesta šefa Klinike za neurokirurgiju KBC-a Rijeka, a kako je sam rekao, ubrzo su krenuli mobing i šikaniranje koje nije mogao izdržati te je odlučio zauvijek napustiti KBC Rijeku i dati otkaz.

Zadnji dan na riječkoj neurokirurgiji odradio je 8. veljače, no za njim i dalje žali velik broj pacijenata diljem Hrvatske koji mu pružaju snažnu potporu na društvenim mrežama. Pacijenti tvrde da neće odustati u svojoj namjeri da se njihov liječnik vrati i nastavi baviti neurokirurgijom, a kao znak podrške, već nekoliko dana pred riječkom bolnicom ostavljaju transparente kojima od Uprave bolnice traže da vrate dr. Štimca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramota je da nikoga nije briga za građane koji pune državni proračun i mjesečno izdvajaju tisuću i nešto kuna za zdravstvo. Zar vrhunski neurokirurg treba ići cijepati drva dok nama nema tko operirati aneurizme? Jadna li je ovo država kada ti doktori kalibra Štimca rade kao liječnici opće prakse", ogorčeni su pacijenti.

Ovaj liječnik jedan je od rijetkih koji je javno progovorio o korupciji u zdravstvu i načinu kako pojedini liječnici državnih bolnica zbog provizije kanaliziraju pacijente u privatne klinike. Slučajeve nesavjesnog liječenja potkrijepljene dokazima i ispovijestima pacijenata, proslijedio je DORH-u, piše Glas Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo