Otac Damira Kajina na sudu jer je klao boškarina!

'Zakon nalaže da svoje tele ili junca morate zaklati u klaonici, a on to nije učinio.

10.2.2010.
17:44
VOYO logo

78-godišnjeg Milana Kajina, naime, očekuje ročište na Prekršajnom sudu jer je prije dva mjeseca zaklao primjerak autohtonog istarskog goveda, boškarina, kod svoje kuće. Time je prekršio Zakon o veterinarstvu koji kaže: "Klanje kopitara i goveda mora se obaviti u klaonici uz obvezan veterinarski pregled i u slučajevima kada je njihovo meso namijenjeno potrošnji u vlastitom kućanstvu."

"Zakon je nakaradan! Crne jelene lopatare i divlje svinje možete ubijati i skladištiti u frižidere kako hoćete, a domaće životinje koje uzgojiš sam kod kuće ne smiješ. Danas junci, sutra prasci. Vidjet ćete kakve će reakcije biti u Slavoniji", predviđa Damir Kajin, IDS-ov kandidat na minulim predsjedničkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovog oca, vjeruje, prijavili su susjedi "što samo govori o međuljudskim odnosima". Inače, Milan Kajin se čitavog života bavi poljoprivredom i proizvodi svoju hranu. Danas ne zna koliko će ga koštati klanje boškarina kod kuće, koje, pak, u klaonici košta do dvije tisuće kuna.

"Najbliža klaonica Buzećanima je u Pazinu ili u Bujama, dakle, udaljena je tridesetak kilometara, a u mesnici ostavite i kožu i drob i glavu, sve. Kad bi se pridržavali ovog pravila nitko ne bi uzgajao svoju govedinu", kaže Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još bi najbolje bilo da u Remetinec strpaju njega koji je tri puta dnevno u štali i razgovara s juncima kao s unucima", zaključuje saborski zastupnik.

Prethodni članci:

arti-201001200670006 arti-201001110354006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo