Osveta Sabora 'zviždačima' iz WC-a: Kazna lajavcima!

Tajnik Hrvatskog sabora pokrenuo je hajku protiv službenika koji su se pobunili što u velebnom zdanju parlamenta njih pet moraju sjediti u preuređenom WC-u!

18.3.2010.
17:55
VOYO logo

Josip Sesar, tajnik Hrvatskog sabora traži da se saborskom službeniku Gordanu Tomljenoviću uruči opomena pred otkaz zato što se medijima požalio na neljudske uvjete u kojima radi!

http://dl.net.hr/pdf/sabor_wc_disciplinski_zahtjev.pdfNa web stranici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika objavljen je Sesarov zahtjev upućen Službeničkom sudu putem Ministarstva uprave u kojemu se traži pokretanje disciplinskog postupka i predlaže se uvjetna kazna prestanka državne službe, drugim riječima opomena pred otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat doznaje da je istovjetan proces pokrenut protiv još jednog od četvorice Tomeljenovićevih kolega, koji su se potužili na smrad fekalija i pomanjkanje prostora na radnom mjestu.

Tomljenovića, stručnog referenta za poslove održavanja dvorana Sabora, terete za ponašanje suprotno etičkom kodeksu koje nanosi štetu ugledu službe, zato što je HTV-u ispričao da je s još pet kolega, pokraj svih dvorana u Saboru, smješten prostoriju površine pet metara kvadratnih koja je nekoć bila WC!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjeraju mu što je radi iznošenja svojeg nezadovoljstva radnom prostorijom narušio ugled Sabora i pritom koristio interne dokumente, odnosno unutarnji nacrt zgrade Hrvatskog sabora kao štićenog objekta. Tomljenović je, naime, sa svojim kolegama progovorio u emisiji Proces dana 7. prosinca 2009. godine i u Dnevniku HTV-a u prilogu pod nazivom "Saborske muke".

Skoro četiri godine molili za premještaj

Sindikat ističe da Sesar u svom zahtjevu ne spominje činjenicu da su mu se saborski službenici od 2006. godine obratili sa zahtjevom da ih premjeste u druge prostorije u kojima će imati mjesta za stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, inspekcija zaštite na radu u svom nalazu od 1. veljače 2010. godine poslodavcu, Saboru, naložila da u roku 40 dana službenicima osigura prostoriju koja će im odgovarati u pogledu veličine, s obzirom na broj službenika u njoj te odgovarajuću garderobu.

Zahtjev saborskih službenika iz 2006. godine, kao i nalaz inspekcije s početka veljače objavljeni su na stranicama Sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002030474006 arti-201003150543006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo