Gori kod Omiša, vatra kod Zadra je pod kontrolom

U Dalmaciji je još aktivan jedan požar – vatra je buknula u Splitsko-dalmatinskoj županiji kod mjesta Zvečanje.

11.7.2012.
9:05
VOYO logo

Požar na predjelu Vukšić – Budak u Zadarskoj županiji je stavljen pod nadzor. Gorjela je niska hrastova šuma i nisko raslinje na minski sumnjivom području. Pomoć zemaljskim snagama pružao je i kanader, priopćio je DUZS u srijedu u 11,30 sati.

Vatrogasno operativni centar Zadar zaprimio je u srijedu 9,50 sati dojavu o požaru kod mjesta Smilčić. Opožareno je oko 30 hektara niskog raslinja na minski sumnjivom području. Požar je lokaliziran u 11, 30 sati. U gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage iz Zadra i DVD Pridraga, a iz zraka su im pomoć pružali kanader i dva airtractora,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je 11,25 sati informaciju o požaru kod mjesta Zvečanje na omiškom području. Gori šuma i nisko raslinje. U gašenju trenutno sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a u pomoć su im upućeni kanader i helikopter.

Vatrogasci se oporavljaju

Nakon petosatne borbe, 85 vatrogasaca, četiri kanadera i air tractora, u utorak oko 22 sata zauzdana je plamena buktinja u zaleđu Vodica, na predjelu Kovča, kod brda Okit. Dva vatrogasca su ozlijeđena. Srećom, lakše. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković obišao je dvojicu ozlijeđenih vatrogasaca u njihovim domovima. U ovom požaru izgorjelo je i vatrogasno vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požarom je zahvaćeno 150 ha trave i niskog raslinja. U tijeku je sanacija požarišta.

Tri požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Noćas oko jedan sat izbio je požar na području Križnjaka – Trečanica, kod Planog u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Opožareno je oko 12 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovali su DIP Split, JVP Split sa sezoncima i DVD-i Kaštela, Trogir, Slatine, Vranjic, Solin, Mladost, Gomilica, Žrnovnica i Podstrana s ukupno 73 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran jutros u 5,30 sati. Na požarište je upućen helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar kod Kistanja – Tomasovića Stanovi ugašen je sinoć u 20,15 sati. Požarom je bilo zahvaćeno 3 hektara trave i niskog raslinja. Ugašen je i požar kod Sinja na području Bitelić – Vrdovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo