'IMAT ĆE TEŽAK I KOMPLICIRAN ŽIVOT' / Ostojića brine slučaj od prije dva mjeseca: 'Mladi dečko, čim je popio napitak, razvila se klinička slika povezana s pićem, s krvarenjem'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

'Svi su pacijenti otpušteni iz KBC-a. Izgleda da se to stišava. Na tom tragu je i vijest Inspektorata da su uzorci ispravni, a onda ostaje pitanje što se događalo. Očekujem da se idućih dana nešto otkrije'

9.11.2023.
8:16
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić, predstojnik Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb, u Dnevniku N1 komentirao je slučajeve ozljeda izazvanih navodnim trovanjima gaziranim pićima.

“Svi su pacijenti otpušteni iz KBC-a. Izgleda da se to stišava. Na tom tragu je i vijest Inspektorata da su uzorci ispravni, a onda ostaje pitanje što se događalo. Očekujem da se idućih dana nešto otkrije”, kazao je Ostojić te opisao simptome koje su pacijenti imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Promijenio im se okus u ustima kad su popili pića, kod trojice smo našli endoskopske promjene bilo kojeg kemijskog uzorka. Bol u ždrijelu, otežano gutanje, a napravili smo i fotodokumentaciju. Svi su imali blage upale, bez potencijalnih komplikacija, pušteni su kući, danas se dobro osjećaju. Živimo u vrijeme lažnih vijesti – na jednom ozbiljnom portalu je pisalo da su pronađene kiseline, a pokazalo se da to nije istina.”

POGLEDAJTE VIDEO: Gazirana afera trese Hrvatsku. Građani bijesni na državu i proizvođače. Kako zaustaviti paniku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj koji zabrinjava

Na pitanje je li moguće da je netko bio samo prehlađen, uz te simptome, da nema nikakve veze s gaziranim pićima, Ostojić je potvrdio:

“Naravno, moguća je prehlada, pa teški pušači, ali to bi bilo samo u grlu, ne u jednjaku. Preporučujem uključenje forenzike Vučetić, CSI je ništa za njih, stručnjaci koji su riješili cijeli niz problema, oni će najbrže saznati ako ima drugog uzorka osim u proizvodnji i ostalome”, kazao je Ostojić te napomenuo da ga jedan slučaj posebno zabrinjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najviše me zabrinjava slučaj prijavljen prije dva mjeseca, jedan od prvih. Mladi dečko, čim je popio napitak, razvila se klinička slika direktno povezana s pićem, s krvarenjem. Danas je završio na stenozi, suženju jednjaka, svakih tjedana dana se radi proširenje, živ je, ali imat će težak i kompliciran život, kod njega je jednjak jako uzak”, kazao je Ostojić.

Naglasio je da je Vili Beroš kasnio, kao i tvrtka prozvana u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo