gradimo prihvatne centre / Ostojić: 'Svi govore o valovima izbjeglica, a u Hrvatsku još nitko nije stigao'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić istaknuo je kako je preko srpske granice u Hrvatsku ove godine ušlo 77 posto migranata manje nego u prvih šest mjeseci prošle godine

3.9.2015.
10:46
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak novinarima da se sredstvima iz schengenskog fonda grade prihvatni centri u Trilju i Tovarniku, svaki sa smještajnim kapacitetima za stotinjak osoba.

"Započela je gradnja kad smo dobili novac iz Europske unije, međutim, ti centri su samo dio sustava", rekao je Ostojić dodavši kako ti centri neće riješiti problem izbjegličkih valova, a mogli bi biti gotovi do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko će se ljudi moći u njima zadržati, istaknuo je kako postoje centri i postaje pa koliko bude potrebno, odnosno dok prođe postupak.

Upitan očekuje li da će se broj od 550 izbjeglica povećati, odgovorio je kako nije primijetio da se broj izbjeglica povećao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi govore o valovima koji idu preko Hrvatske, a još nema nikoga", rekao je Ostojić dodavši kako je preko srpske granice u Hrvatsku ove godine ušlo 77 posto migranata manje nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo